Писателският блог на Тишо

декември 31, 2015

Знам какво ще се случи през 2016-та година

dfbsdb

Изт: futurist.com

И сега ще ви кажа:

Блогърите-нарциси ще продължават да пишат само, единствено и основно за себе си. Някакви хора, по незнайни прични, ще продължават да ги четат, да въздишат, да ръкопляскат и да им се възхищават.

Политическите лидери все така ще си мислят, че Вселената, Космосът, Планетите, Светът и Всичко останало се въртят НЕ около някаква гигантска черна дупка в средата, а около микроскопичните им пениси. Най-странното е, че стотици милиони гласоподаватели отново ще им се вържат на акъла.

Мацките ще продължават да залитат по грубияни, а „добрите момчета“ ще продължават да дялкат дървото. Защото не са добри. Към себе си.

Отново ще снимате залеза / изгрева на морето през лятото, може би с по-нова техника този път, но снимките ви отново ще са абсолютно идентични с тези от предишните години. И отново ще вълнуват само вас. Но вие отново ще ги споделите във фейсбук.

И през 2016-та година ще продължавате да качвате лична информация в социалните мрежи, които са създадени от частни американски компании с цел „безплатен обяд няма“. Ще продължавате и да се вайкате, че световната конспирация / тайните служби / правителствата / корпорациите / извънземните / гущерите / масоните ви подслушват. Което няма да ви спре да си направите още няколко акаунта към съществуващите вече десет, за да общувате с едни и същи хора навсякъде.

Фейсбук ще продължава да е пълен с: а/ видео клипове на сладки котенца и кученца, б/ апокалиптични предсказания от типа „хора, събудете се!!!“ и в/ пиянски изблици в стил „balgarq na tri moreta!@!!“. Последните отново ще са публикувани от българи, които нямат кирилизация на клавиатурата, нито географска култура, но притежават десетки левове и още повече туби с домашна ракия.

И през 2016-та висшистите ще емигрират в Гърция като общи работници, бармани, чистачи, прислужници и сервитьори, въпреки че по документи Гърция би трябвало да е поне десет пъти по-бедна и по-задлъжняла от България.

Родени в пустинята хора ще продължават да бягат от войната и ще продължават да се учудват, че тук, в зеления рай, където Дунавът синей, заплатите се по-ниски дори от тези в унищожената им от бомбардировки родина… Същите тези хора ще продължават да не искат да живеят в България и през 2016-та година. И ще продължават да са напълно прави. Затова ще поемат отново по утъпкания си маршрут към тучни либерални държави, пълни с толерасти, където отново ще получават помощи, за да не работят, които отново ще превишават заплатата на българския бачкатор, умножена по пет. Бачкаторът няма да има тази привилегия, защото е европейски гражданин и притежава европейски паспорт. Той ще има само правото да гладува в „сигурна страна“, където за пореден път ще му бавят микроскопичното възнагражение с месеци. Поговроката „който не работи не трябва да яде“ ще се окаже невярна и през 2016 година.

Българският инженер ще продължава да получава колкото чистачката в Гърция без език и основно образование. И ще продължава да бъде единственият, който е виновен за това положение, докато не си изкара най-после сертификат, че знае английски език, не си подаде сивито онлайн и не се види по скайп с работодател в радиус от две хиляди километра, който ще го цени повече от чистач.

Ще продължавате да нямате време за книги / релакс / упражнения / спорт / медитация / разходки сред природата / усамотение и т.н., защото животът ще продължава да ви притиска като нещо извън вашия контрол, макар изборите, които правите, непрекъснато да се повтарят. И да зависят изцяло от вас…

Великите сили ще продължават да се джавкат, но няма да посмеят да се сбият и през 2016-та година, защото ще разполагат със същия ядрен арсенал, с който са разполагали още през 70-те години на миналия век, т.е достатъчен, за да унищожи света 40 пъти. Ядреното оръжие ще продължава да бъде гарант за мира и през новата година. Ислямска държава ще продължава да продава евтин петрол на всички, които се заканват, че ще я унищожат. И да купува пушки от тях.

Населението на планетата няма да поумнее през 2016-та година, само ще се увеличи като брой. Същото важи и за столицата на България. В София ще е все така трудно да си намериш място за паркиране / детска градина / ред на опашката пред КАТ. Малките градове ще продължават да се обезлюдават.

Винетките и шофьорските курсове ще поскъпнат. Отново. Не е нужно да си Нострадамус, просто досега никога не са поевтинявали.

Деветдесет процента от свободното ни време ще продължават да са ангажирани с мрачни новини, песимистични прогнози, реклами на лекарства, закони, които защитават силния, политически скандали и brain dead развлекателни програми по телевизията. Останалите 10% от свободното ни време ще бъдат заети с ненужна информация от нета като тази.

Хората на честния труд ще продължават да внасят повече данъци от международните компании, регистрирани в офшорни зони. Трудолюбието, честността и пестеливостта ще се наказват все така сурово и през 2016-та година, основно в икономически план. За разлика от спекулацията, рентиерството и експлоатацията, които ще продължават да са стимулирани от сложната лихва и финансовата система.

Ще продължавате да си плащате за ню ейдж семинари и книги на гурута, които ви обясняват как се става богат „чрез силата на мисълта“, докато ви прибират парите за същите тези книги и семинари. Ще продължавате да излизате надъхани от залите и през 2016 година, а надъхването ви ще продължава само три дни. Отново.

През 2016 американските филми традиционно ще бъдат по-скучни от българския футбол, но по-ефектни, т.е без замисъл и със зрелищни сакатлъци. Естествено, мозък няма да ви трбва, за да се наслаждавате и на двете.

Връзкарите и корупционерите ще продължават да печелят проекти и през новата година. Останалите все така ще се чудят какво точно не им е наред с „концепцията“. Най- добрият бизнес план и през 2016-та ще си остане приближеният до властта.

Отново ще пропушите на 1 януари, след като сте „отказали“ цигарите на 31 декември в полунощ. От новогодишната баница отново ще ви се паднат: „шестица от тотото“, „пътуване в чужбина“ и „нова кола“. Пак ще пиете евтино шампанско на Нова година. Новогодишното парти отново ще е пълна боза.

А, да, щях да забравя: пак ще се редите цяла година в „грешното платно“ по време на задръстванията, всеки ден, с колата. Естествено, ще бъдете по един човек в автомобил. Отново. Някои от вас за пореден път ще блогват какви са еколози, докато чакат да им дойде редът на сфетофара. Как готвят здравословно. Колко обичат зелените идеи. И как трябва да се щади природата – не с по-малък от техния резервоар, естествено, а с хартиени торбички. Все пак, само селяните не си пипат лайната на кучетата и не си събират отпадъците разделно, нали така? Тъй като отново ще се придвижвате с един сантиметър в минута по време на килкометричните задръстванията и през 2016-та година, сигурно ще имате време да си резервирате самолетни билети за поредната еко-ваканция или еко-конференция в чужбина. Където да изнесете поредната презентация за вредните емисии, глобалното затопляне и въглеродния отпечатък. Огледайте се из тротоарите и велосипедните алеи, може пък да ме видите как ви изпреварвам, докато буквално ви дишам прахта, плюс изгорелите газове. Отново. Ще ме разпознаете по високо вдигнатия във въздуха среден пръст.

И не забравяйте, че мантрата „нова година – нов човек“ зависи само от вас!

Не се сърдете на вестоносеца за „новини“, които сте в състояние да промените.

Промениш ли себе си, променяш целия свят!

От всички кухи пожелания искам да ви напълня само със здраве!

За останалото си има виза и мастъркард.

Както обикновено.

Честита 2016-та година!

Тихомир Димитров 

8 коментара »

 1. Ама с много лош, предновогодишен махмурлук си се събудил ☺

  Това все едно не си го писал ти, ако го сравня само с пред-пред-последния ти материал.

  Аз пък мисля, че освен това, което си написал (и което не оспорвам много), 2016 ще донесе:

  * още по-евтино гориво от възобновяеми източници
  * още по-яки нови технологии. И тук не говоря за Андроид / въйфон, а за 3Д отпечатване на човешки протези, включително и пълнофункционални органи
  * повече авангардна медицина и генномодифицирани продукти, които ще продължат още повече мизерното (ако се отнесем към текста по-горе) ни съществуване ☺

  Не знам за теб, ама махмурлук се лекува най-добренс 1-2 малки. Едно добро начало на последния за 2015-а ден.

  Наздраве за 2015-а и 2016-а, и за много още след нея! Live sucks! But you’ll love it!

  Коментар от Doncho Angelov — декември 31, 2015 @ 12:34 pm

 2. а какво са решили жените по света – голямо ебане ще падне и тази година, ти си написал само преносните 🙂

  Коментар от eleanor — декември 31, 2015 @ 11:46 pm

 3. Най-готиния блог за 2015-та а вероятно и за 2016-та!

  Коментар от Красимира Стоянова — януари 4, 2016 @ 3:54 pm

 4. @ Красимира Стоянова: Прекален и незаслужен комплимент ми се струва, но Ви благодаря!

  Коментар от asktisho — януари 7, 2016 @ 2:40 pm

 5. @ eleanor: това ти го казваш, eleanor…

  Коментар от asktisho — януари 7, 2016 @ 3:02 pm

 6. @ Doncho Angelov: Не, не, не е махмурлук, даже по-скоро трезв реализъм бих го нарекъл. И определено е оптимистична прогноза на фона на това, което ни поднасят всяка вечер по новините. Заедно с вечерята. Наздраве и на теб! 🙂 За много години!

  Коментар от asktisho — януари 7, 2016 @ 3:05 pm

 7. Започнах да чета този пост с кеф в началото на работния ми ден (8,30 ч). С много зор поради огромен брой служебни, но болшинството НЕсулжебни прекъсвания я дочетох сега. Чудя се защо почти 85% от колегите ми (само моят отдел сме 35 човека) решиха, че ще гастролират на бюрото ми с флашки, смарт и айфони с накачорени снимки на малките им бебета/дечица/кучета и/или недай си Боже с безумни сники от Новогодишната им вечер: маси, титанични трапези и прочие, която почти сигурно е била боза повсеместно, поради много от гореспоменатите от Тихомир факти….

  Ох, издишам…….че нещо се нАпрегнах хахаха! ХОРА, Никой не дава ПЕТ пари за Вашите, моите, техните снимки, освен вие самите евентуално може би едва ли не……..Разберете го, спрете да ги поствате в несвяст, да ги разпращате, да ги пробутвате отвъд ръба на умереното нахалство на куцо, кьораво, сакато…it’s patetic! (паралел с тази част от авторовия текст, с която съм съгласна за пореден път „Отново ще снимате залеза / изгрева на морето през лятото, може би с по-нова техника този път, но снимките ви отново ще са абсолютно идентични с тези от предишните години. И отново ще вълнуват само вас. Но вие отново ще ги споделите във фейсбук.“)

  За Блогърите нямам какво да кажа, наличието на стройна мисъл, идея, оригиналност и т.н са луксозни не, ами направо бутикови находки, като тоблерон от Корекома навремето.

  Относно инженерите – горчивата, долна истина. Работя в отдел съставен само от инженери. Страхотни момчета, момичета, брилятни професионалисти с апокалиптично ниски заплати за тяхните умения/способности/отделено за фирмата време. Жално ми е, болно ми е, вие ми се. Изметоха се бая хора от тук, които бяха и са профи, за да запояват заготовки в Германия. Sad but true. Пълен джоб там, празно сърце…

  Както и да е, извинявам се за дългия спам! Честита да ни е Новата година, и не – никак няма да откажа цигарите!!!
  Пафкам си с кеф и си събирам лай**та на кучето.

  Коментар от Milena — януари 7, 2016 @ 3:52 pm

 8. @ Milena: Хахаха, Милена, ти чудесно си напипала „пулса“ на публикацията ми, браво! И ти благодаря за личните впечатления!

  Коментар от asktisho — януари 7, 2016 @ 4:15 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: