Писателският блог на Тишо

декември 18, 2010

За тройките и други интересни неща

Гост-блогър: Биляна Kарадалиева

Сигурно сте чували, че всяко число има свое значение. Често хората казват, че имат „щастливо число” или са родени на „щастлива дата”. Какво е значението на тройката обаче?

Според нумерологията тя се свързва с устойчивост и се символизира чрез триъгълник. Той представлява миналото, настоящето и бъдещето.

Според Петър Дънов, учителя, признат от гения Алберт Айнщайн: „Числото 3 е изкупление. Човек е страдал и чрез смирение е заплатил всичко. То е третото лице на Божественото”.

Числото три съдържа в себе си трите велики добродетели – Любовта, Мъдростта и Истината, знанието, живота, свободата. То съединява надеждата, вярата и любовта, за да работят заедно.

Тройката е производителна сила в природата. Означава завършен процес.

Неслучайно третата книга на писателя Тихомир Димитров се появява на белия свят точно сега. Оказва се, че 2010 е годината на тройката. „33 любовни истории” ще ви разкрие разкази, посветени на любовта във всички нейни форми – обичта към ближния, към партньора, към природата, към Бог и дори към смъртта.

След като имаме предвид силата, която крие числото 3, можем само да си представим колко приятни изненади ни чакат в книга, чието заглавие носи две тройки. Още повече, че гръбначният стълб на всеки от нас е съставен от 33 прешлена.

Можете да намерите разказите на Тихомир Димитров на страницата му, но само след като прочетете личното му интервю за fortisimo.eu.

* * *

Биляна Карадалиева: Защо точно 33 истории? Какво значи за теб числото 3?

Тихомир Димитров: Тяло, дух и душа; съзнание, подсъзнание и свръхсъзнание; думи, мисли и дела; Отец, Син и Връзката между тях; агрегатните състояния на водата; числото, което винаги стои на входната ми врата, където и да отида да живея; броят на пирамидите в Гиза; хардуер, софтуер и електричество… Мога да продължавам вечно, но триединството е всичко в този свят. То е Живот.

Такива ми ти неща…

1 коментар »

  1. Тъй като никой не иска да коментира под тази статия, за разлика от предишната с брака (благодаря за десетките споделени мнения), приемам, че „когато фактите говорят и бЛоговете мълчат“ :). Ще си доставя удоволствието първи да поставя коментар под материала и няма да ви се разсърдя, ако съм последен…
    Въпреки традиционната ми липса на интерес и доверие в „науки“ като нумерологията, цялата тази работа с тройките ми дойде малко в повече и статията на Биляна беше нещо като кулминация, която отпуши интереса ми да поразровя тук-там. Каква беше изненадата ми само, след като събрах числата от рождената си дата и получих…33 В „дебелите книги“ пише, че това е едно от „господарските числа“ и, заедно с още няколко други, не се разлага до обикновено на принципа 3+3 = 6. Само по себе си то има знаково значение за кармата на човека, който го носи, независимо дали той знае това или не. Е, аз вече знам и се надявам, че някъде по пътя на кармата ми, освен всичко друго, ще намеря да се търкалят и едни 33 милиона, хехе. А издаването на „33 любовни истории“ през 2010 съвсем не беше умишлено, просто така се получи. Вярвате или не. Предполагам, че ще открия още доста синхроничности, защото „който търси – намира“. Ето последните две: На отиване с влака ми се падна място номер 33, а на връщане ме настаниха в трети вагон. Причината за трипа беше едно кратко участие по БНТ, провокирано от публикациите в този блог напоследък, като появата ми в студото, съвсем случайно, стана точно на 33-тата минута. Клипчето можете да гледате тук:

    http://bnt.bg/bg/productions/121/edition/11277/denjat_zapochva_s_kultura_20_dekemvri_2010

    Спирам да ровя за синхроничности, защото може да ми изпуши чайника и да се превърна в една от онези лелички-нумероложки, които продължавам да не харесвам, въпреки всичко 🙂

    Коментар от asktisho — декември 19, 2010 @ 6:11 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: