Писателският блог на Тишо

март 8, 2008

Жените, от които трябва да се пазиш

Filed under: ЗЛОБОДНЕВНО,СТАТИИ — asktisho @ 4:59 pm
Tags: , ,

Честит празник! Миналата година на тази дата писах, че повод за празнуване имат само майките. Както винаги изпадам в крайности и сигурно не съм съвсем прав, но това ще продължава до момента, в който жените не постигнат някакъв общ, глобален консенсус по въпроса дали имат повод за празнуване на осми март или не. Майките поне са осъзнати жени. Изпълнили са мисията. Без тяхното съдействие днес нямаше да мога да ви тровя с „гениалните” си умозрения на тема „Осми март” и, което е по-важното, без тяхна помощ вие нямаше да бъдете тук, за да ги четете. Така че, честит празник, майки, жени, гейове, травестити и всички онези, които празнувате осми март! За мен и за останалата половина от човечеството днес е просто събота – ден за преодоляване на тежкия махмурлук от петък, който пък всяка седмица си е традиционен „ден на майстора”.

Но да се върнем на майките. Всички майки трябва да възпитават синчетата си от малки, че сред жените има отровни създания, от които трябва да се пазят. Мен мама ме научи навремето, но аз не я послушах и затова си изпатих. Тук няма да се опитвам да генерализирам, няма да обвинявам всички жени заради грешките на единици от тях. Не, има точно определен тип жени, от които трябва да се пазиш. Ето ги:

Алчните жени. Златотърсачките. Един приятел ги нарича „сукалчетата”, защото цял живот си намирали биберон, от който да сучат и винаги имало кой да ги дундурка като бебенца. Тези жени обичат себе си повече от всичко на света и всъщност изобщо не им пука за теб. Те са красиви и арогантни, а ти си средство за тяхното препитание. Те са хищникът, ти си жертвата. Бъди внимателен и не продавай душата си на Дявола, само защото мацката изглежда добре. Помни: тя винаги мисли единствено за изгодата, която може да извлече от теб. Ще си бие камшика при първите сигнали за опасност и още в първия момент, в който ти проявиш някаква слабост, изпаднеш в беда или закъсаш за пари. Ще те напусне точно тогава, когато най-много се нуждаеш от нейната подкрепа, защото златотърсачката не е жената на живота ти, а вампир, който е дошъл да ти изпие кръвчицата. Ще си намери друга жертва веднага щом разбере, че при теб кльопачката е свършила. Тогава ще е късно да се ядосваш на нейните лъжи. Затова действай още сега: уволни кучката и прати алчния й задник на улицата, където му е мястото.

Побърканите жени. Те са истерички, шизофренички, луди или просто неуравновесени жени. Отличават се с това, че говорят изключително много и все несвързани неща. Обикновено имат някакво странно хоби. Изповядват някаква религия. Повечето са вегетарианки, феминистки, сексистки, сектантки, вещици или най-обикновени лунатички. Настроението им се мени сто пъти по-бързо, отколкото на обикновените жени. Винаги преминава от една крайност в друга. Мнението им също. С такава жена никога не можеш да стъпиш на твърда почва. Никога не знаеш какво да очакваш в следващия момент. Живееш в постоянно напрежение. На всичкото отгоре, тя ще се опита да те промени и да те направи същия психопат като нея. Стой далеч от такива жени.

Жените с харем. Това е рядко срещан, но господстващ вид на самовлюбени хубавици, които колекционират мъже. Особено опасен вид. Могат да те съблазнят изключително лесно и да те измамят, че изпитват някакъв интерес към теб. В началото ще се чувстваш добре и дори ще се учудиш колко много общи теми на разговор имате. Жените с харем са опасни, защото освен хубав външен вид, обикновено притежават и интелект. Гаджето им е простоват селяндур, с когото ходят заради якия, животински секс или заради някаква облага. Но на теб тази жена няма какво да ти даде. Ти си нещото, което винаги е липсвало в живота й, защото е нагла и арогантна кучка – ти си най-добрата й приятелка. Ти си безполов хермафродит, нейният личен шофьор, разносвач на покупки и внимателен компаньон, нейното кошче за душевни отпадъци, нищо повече. Тя ще направи всичко възможно, за да те накара да се влюбиш и да прибави скалпа ти към дългия списък от „мъже с изплезени езици”, който колекционира.

Фригидките. Някои от тези жени изглеждат изключително добре, но за сметка на това са фригидни. Нямат гадже, но това не бива да те подвежда. Те страдат от заболяване, което им пречи да изпитват наслада от секса и често компенсират липсата му с успешна кариера. Имат нужда от теб, за да поемаш излишното напрежение, което трупат в офиса. Не си губи времето с такива жени и никога не им се връзвай на приказките за приятелството. Човек сам трябва да подбира приятелите си, а не те – него.

Обратните жени. Те са лесбийки, но все още не знаят това или пък са бисексуални, които продължават да излизат с мъже. Нормалните за всеки човек разочарования от противоположния пол растат и накрая тези жени окончателно обръщат резбата. Такава жена може да ти бъде добра приятелка, но не и гадже. Можеш да плачеш на рамото й, но не и да правиш секс с нея. Защото тя харесва жени. За Бога, вие и двамата харесвате жени! Може би дори един и същ тип жени. Когато седнете в заведение и някоя засукана кака ти привлече вниманието ще забележиш, че тя също зяпа натам. Ще се конкурира с теб за твоите любовници. И ще те държи отговорен за грешките на предишните мъже в живота си. Не се занимавай с лесбийки, ами си намери жена, която да харесва мъже. И бъди мил с нея.

Общите жени. С други думи: нимфоманки или най-обикновени курвички. Живки. Отличават се с това, че може да ги продупчи почти всеки, който пожелае. Много трудно отказват. Пази се от връзка с такава жена. Още на втория ден ще ти поникнат рога, всички ще ти се присмиват, защото си правят тройки с гаджето ти, а ти единичък нищо няма да знаеш, будала. Накрая ще разбереш и ще ти причернее. Правилният подход към „общите жени” е винаги само един: чукаш и бягаш.

Глупачките. Намирам за твърде нелепо и несправедливо популярното схващане, че жените са по-тъпи от мъжете. Според мен, има точно толкова тъпи мъже, колкото и тъпи жени. Те просто са създадени един за друг. Природата си знае работата и не е ощетила никого. Ти, обаче, нали си ентелигент, трябва да се пазиш от глупачки. Някоя от тях е потенциална майка на децата ти, а кой иска да отглежда пълни олигофрени? Знам, че глупачките може да са хубави и, че може да ти правят густо в леглото. Знам, че обичаш да се фукаш с тях и да ги показваш. Нямам нищо против на теб да ти е гот. Лесно можеш да излъжеш една глупачка с нещо лъскавичко, срещу което тя да ти продаде природата си, подобно на индианците в Новата земя. Но не се обвързвай с глупачка. И най-вече: спри да я показваш, защото адски много ти вреди на имиджа.

Това са нещата от живота. Сигурен съм, че пропускам нещо. И ще се радвам ако обогатиш списъка. Честит празник!

Тихомир Димитров

46 коментара »

 1. здравей, от одавна чета това което пишеш, (извинявам се че говоря на ти)и научавам много интересни неща. Но сега ше е добре да напишеш и кои жени са безопасни.Благодаря за поздрава.

  Коментар от lily — март 8, 2008 @ 5:34 pm

 2. Ех, Тишо, много си препатил, бе човек!

  Коментар от lyd — март 8, 2008 @ 5:55 pm

 3. Алеле, от тия на лесбийките само не съм попадал. Както винаги сме на едно мнение с теб 🙂

  ПП: Още по-опасни са мешаните подвидове… Примерно побъркана с асцендент обща или алчна с асцендент глупава 🙂 Всякакви чешити ги има!

  Коментар от Никола — март 8, 2008 @ 6:07 pm

 4. @lily: моля. Едва ли тук може да се „научи“ кой знае какво, но пък за сметка на това се надявам, че емоционалните ми изблици са ти поне малко интересни. Което не важи за „безопасните“ жени. Те са безинтересни. Затова и не пиша за тях.

  @lyd: сам съм си виновен, за което. Живея в мир с този факт. Човек се учи, докато е жив.

  @ Никола: сигурен съм, че можеш да добавиш много повече от мен към класацията. Нормалните не оцеляват. Сигурно за това се извъдиха толкова много видове и подвидове психо(патки), да им се ненарадва човек 🙂

  Коментар от asktisho — март 8, 2008 @ 6:25 pm

 5. още веднъж ни даде да разберем защо си нямаш жена и си търсиш някакви оправдания все с нещо.

  Коментар от eleanor — март 8, 2008 @ 7:15 pm

 6. Не виждам какво против имаш тия, които наричаш побъркани – с тях се прави най-добрият секс, особено след яки кавги. Тия, на които викаш общи пък са безценни за цялото човечество, щото без тях 80% от мъжете нямаше да правят секс изобщо, затова не ми е ясно що ги обиждаш.

  Коментар от Longanlon — март 8, 2008 @ 7:34 pm

 7. Здрастьи, Тишо, здрастьи мило чеду на баба! Многу ми харесва твоя блогъ, ама многу! Ей такъв блог ми треби на мени, интелигентинь!

  Тишо, слушай чедо, аз ша ти пиша честичко, да знайш! И да ни земиш да ма трийш, кат наш Ангилчо, чу ли! Аку почниш да ма трийш ша пропадниш, тъй да знаиш!

  Щоту Ангилчо вечи съвсем пропадна, миличкия. Отпърво започна на хули нашия Цар, посли започна да ми запушва устатта и да ми трий посланийата, и ето, най-накрай реши чи треби да философствуваа дибидюс гол прьед учиньиците в тьехникума имини Ленина!

  Можиш ли си придстаиш! Чисто гол, щоту който слагал гащи бил комунистъ и тайн агентъ! А Ангилчо не й тайн агент, той й философъ па диалектический матириализм и емпириокритицизм и са й изучил в ленинградскийа университеть имини Жданава! Там са й учил и самият Путинг па специальности „права чиловека в СССР“. Да, гулям човьек й Ангилчо, ама ету на чи иска да са разхожда из Джумаята без гащи!

  И затуй да ни ма трийш и многу ша са погаждами.

  Коментар от Баба Коконица — март 8, 2008 @ 7:41 pm

 8. @ longanlon: никого не обиждам. Това, което твърдя е, че ще се насадиш на пачи яйца, ако около теб се усуче някой от гореизброените видове. В днешно време мъжете станаха твърде „лесни“ и повечето от нас сякаш спряхме да избираме. Оставихме подбора в ръцете на жените и заприличахме на безмозъчни „оплодители“ с блясък в окото и стърчащ от лявото ухо, пластмасов номер. И ако на хоризонта се появи засукано парче, тип „живка“, например, а ти си толкова хорни, че само дебнеш да ебнеш, без предварителен подбор, защото който подбирал от лява ръка умирал, нали, после нямаш основания да се сърдиш, че сам си се наврял между шамарите. Или че целият квартал ти се смее зад гърба, защото е праснал жена ти, която е лунатичка / сектантка / по-глупава от кучето на съседа (давам хипотетичен пример, да не си помислиш нещо).

  @eleanor: ще подмина злобничкия ти коемтар по простата причина, че дори теоретично няма как да правиш подобни изводи за човек, който хипотетично не познаваш. Или може би греша?

  @ Баба Коконица: Добре си ми дошъл, но хайде да не коментираме хора, които нямат нищо общо с темата. Мисля, че правилата са ясни – ако си дошъл да кажеш нещо – пичелиш, ако си дошъл да обиждаш – ни пичелиш. :)))

  Коментар от asktisho — март 8, 2008 @ 8:31 pm

 9. Пичеля, чедо, пичеля!

  СПОЛАЙ ТИ ЦАРЮ, СПОЛАЙ ТИ ЧЕДО!

  В нашта махала преди много години имаши чешмичка. Народната власт я построи за народа, за да пие бистра вода до насита.

  Да ама дойде костовашкото време и чешмичката пресъхна. После додоха едни булдозери и багери и ровиа, ровиа и сичко изпотъпкаха, а от чешмичката и помен не остана. Сигурно лично Костов ги беше пратил, за да не може народа да пий вода, а да купува бутилирана и да пълни гушата на Муравей, бял ден да не види дано!

  Добре чи после Нашия Цар наново дигна чешмата, Господ да го поживи! На откриването Царя лично доде и ми каза:

  – Бабо Коконице, пий бистра вода до насита, има и за теб, и за внучетата. Няма вече да купувате бутилирана. А господин Муравей Радев нека да си смени чипа. Пийте и бъдете здрави!

  А аз му викам:

  – Сполай ти Царю, жив да си ни! Че ако не си ти Костов пак ше доде да бутне чешмата, чумата да го тръшне дано!

  И после му целувам ръка и му думам:

  – Още сто години да си жив, бащице наш!

  Коментар от Баба Коконица — март 8, 2008 @ 8:52 pm

 10. Уф, и тук политика. Ай аман вече 🙂
  Тишо, ако някоя кучка ти изпадне, не се скрънзи, кат не ти аресва, метни я ей така някак си по съседски по жицата насам: http://hamaelleon.wordpress.com/2008/03/07/final_words-2.

  Честит 8 март на всички дами, без значение сегашни или бъдещи майки, кучки или не, се ми е тая, да ви е честит празника 😉

  Коментар от Hamaelleon — март 8, 2008 @ 9:42 pm

 11. Ей, Хамилиончи, разбири, туй не й никаква политика. Въпросътъ й принципень – трябва ли да са ходи на публично мясту с гащи, или можи и без гащи!

  Аз си мисля следноту: Само животнитье ходьт без гащи, хората винаги са с гащи, освен ако са в клозьета по голяма нужда, или ако са къпят, или ако са онождуват!

  Ако някуй иска да ходи из центъра на града без гащи, то туй й или за да са изходи некъдье и тъй да осквирни своя градъ, или пък за да съ оножда с некойо човьекопудобну на публично мясту. Ама туй й многу неморалну, мило чедо. Изхожданьету и оножданьету на публично мясту й пристъпленийе срещу моралла на общиствоту!

  Разбири най-сетни!!!

  Ама няма да стани туй, няма да й на твойту! На ти, пукни са от ядъ!!! Хората няма да тъ послушатъ и ши ходат с гащи кат хора, а нье голи кат живьотнити в зоологьичиската градинна!

  А на койту ни му харесва нека да си смини чипа!!!

  Коментар от Баба Коконица — март 8, 2008 @ 10:01 pm

 12. Бабо Коконице, какво стана с пейките пред блока, където с другите баби облизвахте катинар в лятната жега и кодошехте младите мискини? Стига с тоя Ангел, стига с тоя Костов. Политиката е скучна работа за тез, които не си вадят хляба (и Майбаха, и вилата) от нея. Дай по темата ако имаш нещо за казване, ако не – пейката малко се поопразни, верно, ама нали и таз зима преживяхме, колкото сте останали там – сборувайте си. Или си направете някакъв бабешки форум, някакъв бабешки блог, там хулете един и въздигайте втори. На вашата си пейка, пред вашия си блог :)) На мене лично ми е все едно кой стои горе и стриже овцете, знаеш ли защо? Защото всички стрижат еднакво надълбоко. Така че не ми спами градинката с политически коментари. Плийз.

  Коментар от asktisho — март 8, 2008 @ 10:32 pm

 13. *смее се*

  Баси, Тишо, моля те, вземи напиши една положително ориентирана статия към жените, че аз вече се отчаях.
  П.П. Такова животно като фригидна жена няма. Има некадърни любовници. 🙂
  За мъжемелачките, те изяждат разните му там меки и лигави индивиди. И ако нямат достатъчно характер, за да могат да мелят брашно с тия жени, само те са си виновни и никой друг.
  За лудичките. И аз говоря несвързано (понякога) и имам многообразни и разнородни интереси. И вече знам, че всъщност не съм любознателна и дребни пристъпи на логорея, а лудичка. То няма лошо. 🙂

  Поздрави. 🙂

  Коментар от Eneya — март 8, 2008 @ 11:48 pm

 14. Нье, нье, мило чедо, аз ни ти спамя градинката, аз прекопавамъ, преоравамъ, поливамъ и напоявамъ твойта градинка! Многу имам за казванье, и то по сяка тема. Имай само търпений и нидьей да нервничиш, кат наш Ангилчо. Ши сбъркаш, ако са гньевиш, ши сбъркаш… Баба ти няма да праи политичиски комьентьрий, стига саму да си момчье благоприлично и да почиташ Царя, Господ сили да му дава! Защото той, Нашият Цар, ни дади от себи си сичко и в замяна получи само обиди, хули и кльевети. Ама ти ни са притиснявай, няма да та тормоза дълго, щоту вечи съм многу болна и скору ши умра. И тогава няма вечи да ма има, та да браня нашия Цар от простаци, вагабоньти и простофунгельи. Ама докат съм жива няма да търпя разни простащини и силяндурщини. Ще браня честта и достойнството на Царя до последнийа си дъх, до последнийа си дъх!!!

  Коментар от Баба Коконица — март 8, 2008 @ 11:59 pm

 15. @ Енея: какво значи „положителна статия за жените“? Как да събера 4 милиарда души в един постинг? 🙂 Пиша за точно определена категория жени, които са си pain in the ass. А за фригидките ще извиняваш, ама те са доста често срещано явление, почти една пета, всъщност. И за да бъда голословен, цитирам:

  „Фригидността представлява понижаване на половото влечение до пълно безразличие и дори отвращение от полова близост и ниско ниво на полова възбудимост при жената. За фригидни (хладни) в полово отношение е прието да се считат жените, които никога, с нито един партньор, без значение на емоционалната връзка и отсъствието на каквото и да било нарушение в техниката на половия акт, не са изпитвали силна полова възбуда и оргазъм, или изобщо не са достигали полова възбуда. Съвременните сексологични проучвания показват, че процента на фригидните жени е около 18-20 %.“

  За по-любопитните: http://bg-sexologia.info/site/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=2

  Коментар от asktisho — март 9, 2008 @ 12:09 am

 16. Леле, сега като чета и гледам, то аз попадам в повече от един от тези типажи, да не кажа че съм 6/7…

  Коментар от Des — март 9, 2008 @ 12:09 am

 17. @ Des: Иска ти се 🙂 Няма как да попадаш при нимфоманките и при фригидките едновременно, нали?

  @ Баба Коконица: какво точно не разбра от последния ми коментар, с който на чист български език те помолих да не тролиш блога ми с политически bullshit? Представи си, че изобщо не ме интересуват твоите пристрастия. Приеми за даденост факта, че тяхното място никак, ама никак не е тук. Замисли се, как ли ще стоят подобни коментари в един форум за екология, примерно? Или в някой блог за технологии? И колко време мислиш, че ще ги изтърпят там? Не ми обяснявай, че ще сбъркам, защото единствената мотивация, която виждам да стои зад действията ти е нахално да провериш колко точно време ще ти отнеме да ме изкараш извън релси. Този експеримент изобщо не ми харесва. Ако не можеш да вземеш адекватно участие в разговора по темата, просто замълчи. Ако пък те затруднява да не досаждаш на мен и на останалите, готов съм да ти помогна.

  Коментар от asktisho — март 9, 2008 @ 12:51 am

 18. Е, щом ма пъдиш си отивам. И вечи никога, ама никага няма да дода отнову! Йдна пчиличка по-малко ши има в твойта градинка … А твоите цветя са жадни за грижи и любов, но няма кой да им я дадье – ти си толкова заетъ … Но тъй да бъди. Сбогом, момко, сбогом мило чедо… Баба ти Коконица си отива…

  Коментар от Баба Коконица — март 9, 2008 @ 1:08 am

 19. По темата за фригидността: Има ли фригидни жени?
  http://hamaelleon.wordpress.com/2008/01/31/frigidity/

  Коментар от Hamaelleon — март 9, 2008 @ 8:58 am

 20. И аз се открих в няколко определения 🙂 Но наистина не виждам какъв пък ти е проблема с побърканите… всеки си има някаква странност. Важното е да не пречи на нормалния живот 🙂

  Коментар от Кажи ми да ти кажа — март 9, 2008 @ 2:17 pm

 21. „Това са нещата от живота. Сигурен съм, че пропускам нещо. И ще се радвам ако обогатиш списъка. Честит празник!“

  Да, пропускаш.
  Къде забрави жените, с които можеш да бъдеш?
  Или няма такива?
  Ти гей ли си?

  Коментар от shannonlarkin — март 9, 2008 @ 4:19 pm

 22. @ кажи ми да ти кажа: Чудесно, но в кои? Странна работа. Очаквах доста негативен женски фийдбек след тази тема, в духа на класическото: „не, не е вярно, жените не са такива, пак грешиш, ах ти, тишо, женомразецо!“, а те взеха, че се откриха в от няколко до повечето определения, каките :)))
  В което няма нищо лошо, разбира се. Важното е да се чувстваш комфортно в ролята на една от изброените по-горе архетипки. Какво мислят другите, включително и аз, не е от особено значение. За мен като автор по-важен е фактът, че реални хора потвърждават теоретическите заключения, до които съм стигнал в резултат от маса практически експерименти и наблюдения.

  @ shannonlarkin: караш ме да се повтарям – жените, с които можеш да бъдеш и, които не превръщат живота ти в ад, са скучна тема на разговор. Можеш да ги откриеш в сапунките, в булевардните романи, в лични си живот дори, но не и тук. It is that simple. И не, не съм гей.

  Коментар от asktisho — март 9, 2008 @ 8:03 pm

 23. От това да плюеш по-лесно няма.
  Вече всички започнаха да знаят много и да лепят етикети на жените, но никой не се захваща да понапише нещо за истинските стойностни жени.
  Скучна тема на разговор…ха-ха.

  Интересно е – ти какъв тип мъж си?

  Коментар от shannonlarkin — март 9, 2008 @ 8:18 pm

 24. Да, гадно е, когато някоя от тези ти е в обкръжението и имаш поглед към това как мъжете покрай нея попадат в капаните….

  Аз лично познавам доста алчни + общи с харем… Като се замисля, това май е една категория 😉 Гадно е, когато го виждаш отстрани, но…. Жените умеят да се рекламират. Това, че всъщност рекламират едно голо нищо е отделен въпрос 😉
  Да споменем обаче, че дори и да попадат в тази категория, то тя не изчерпва 100% характера им – те могат да са много добри хора или да не се отнасят така с всички (мъже) – да не слагаме клейма заради една характеристика.

  За мен лично е по-интересен въпроса какво ги кара да се държат така – какви комплекси и проблеми предизвикват това държание. Как могат да го превъзмогнат. Как им се отразява, доколо го осъзнават, доколко търпят някакви вреди с това си поведение, доколко осъзнават тези вреди. Дали искат да променят нещо. Ей такива неща 🙂 Предполагам аз попадам в обяснителните със странно хоби 🙂

  Темата намирам за изключително интересна, за мен обаче акцентът попада в именно тези аспекти, които споменах малко по-горе. А и понеже го виждам наживо, често на гърба на мъже, които познавам – това е повод да помисля върху ситуациите. Обаче това е тема за толкова дълъг и обстоен разговор.

  Съгласявам се и с по-горни забележки – дай малко положително за разнообразие – може да стане интересно 🙂 Лесно е да обвиняваме – дай малко да поощрим 🙂

  Коментар от Силвия — март 9, 2008 @ 9:37 pm

 25. @ shannonlarkin: караш ме да се повтарям – жените, с които можеш да бъдеш и, които не превръщат живота ти в ад, са скучна тема на разговор.

  Защо ?

  Коментар от Силвия — март 9, 2008 @ 10:28 pm

 26. уффф това е въпрос към тишо… спирам да пиша 🙂

  Коментар от Силвия — март 9, 2008 @ 10:28 pm

 27. @ Силвия: а още по-гадно е, когато го виждаш first person. И после всички останали ти стават скучни. Ти самият ставаш скучен на себе заради детинските ти маниери да се държиш като паленце, което маха с опашка пред голото нищо, докато голото нищо всъщност не се интересува от теб, а от собствената си празнота. Така поумняваш. Така порасваш. Така животът ти придобива нов смисъл. Има една приказка: „благодря на всички гадости, които ми се случиха“, предпочитам я пред глухонемия театър за наивници, където някакви заблудени мечтатели ти обешават, че под опаковката ще има нещо, а кутията винаги се оказва празна. И колкото по-рано осъзнаеш, че кутията е празна, толкова по-рано ще намериш с какво да я напълниш. Отплеснах се. Конкретно по твоя въпрос: защо нормалните, разбрани, „сгодни“ женички са скучни? Защото са плод на въображението на бездарен режисьор, на когото му липсва талант и поради тази причина създава спектакли за кретени. Излез навън и се огледай. Винаги съм казвал, че не ми се налага да си измислям нищо, животът ми сервира сюжетите си наготово. Сигурно това ще ти се случи и на теб, ако имаш очи да ги видиш. Риалити чудовището, което рисува абсурдните съдби на хората в цирка, наречен „българска действителност“ има доста развинтено въображение. На моменти дори извратено. На мен това ми харесва. Всеки друг има правото да негодува. Но аз ще добавя оше един ъгъл към правоъгълния му живот, ще пейстна оше едно клише: get a life!

  @ shannonlarkin: никого и нищо не плюя. Просто констатирам факти. Както ти казах, може би някъде в булевардните романи, в мексиканските сапунки или в собственото ти въображение / личен живот / илюзията ти за такъв съществуват „истински, стойностни жени“. Ще ти призная нещо – виждал съм ги на живо, пипал съм ги дори, за да се уверя, че са истински. Но те все така си остават скучни. И вмето да ми губиш времето с въпроси и да ме убеждаваш, че плюя, по-добре седни и напиши нещо за тях, създай Ода за истинската жена. Знай повече и разлепи етикетите. Бъди позитивен (позитивна). Сигурен съм, че режисьорът-фокусник, за който става дума по-горе, крие в торбата си куп изненади за теб. Ще се радвам да науча твоята история, когато приключиш с експеримента.

  Коментар от asktisho — март 10, 2008 @ 12:17 am

 28. Добре, аз ще си намеря някоя жена от тези, които ти си описал, за да ми бъде интересно и забавно с нея.
  Няма да търся стойностни, защото ще ми е скучно с тях.
  Благодаря за съвета!
  Респект!

  Коментар от shannonlarkin — март 10, 2008 @ 12:33 am

 29. Огледалце, огледалце я кажи: Има ли нейде по света, по – хубава от моята празна глава?Огледалото: Ти принцесо си дарена с извънмерна красота, но мъжете са за мен най – умни същества!

  Коментар от Jane — март 10, 2008 @ 10:28 am

 30. Даже не изчетох целия пост,само преметнах определенията и вече се ядосах…Навярно може и много да си препатил,навярно може и да си бил щастлив,навярно патилата ти са те поучили,а навярно не са и си повтаряш грешките..Адски е грозно да се мъчим да лепим етикети на хората и да ги определяме като глупави,алчни,тъпи и бла бла…Истината Тишо е,че жените са шарени и оцветяват скучния ви мъжки свят!Напоследък се замислям дали не ми става тъпо тук от четенето на едно и също-жените са виновни и толкоз…Имаш проблем драги ако писаното е отражение на това,което мислиш и ще е добре да му потърсиш решение,иначе се обричаш лошо-те съветвам аз кака Злата:))

  Коментар от златката — март 10, 2008 @ 12:03 pm

 31. @ shannonlarkin: мерси. Сарказмът ти ми харесва. Имам един конкретен въпрос към теб. Който търси намира, разбира се, аз ти пожелавам успех в твоето търсене на стойностни хора, ако вярваш, Съдбата със сигурност ще ти пресече пътищата с тях, но въпросът ми е: какво значи „стойностен“? Знаеш ли какво търсиш, всъщност? Можеш ли да дефинираш качествата на един „стойностен“ мъж или на една „стойностна“ жена? Как се обличат тези хора? Къде излизат? От какво се интересуват? Как да ги разпознае човек, когато ги срещне на улицата? Как да ги различи от не-стойностните? :)) Ако имаш отговорите на всички тези въпроси, значи си на прав път. Аз, всезнайкото и дървения философ, който постоянно раздава съвети на останалите, с ръка на сърцето си признавам, че ги нямам. Затова предпочитам да ми бъде интересно, а сюжетите, които се раждат при взаимоотношенията (моите и на другите) с обикновени, несъвършени, далеч от стойностни люде, са ми нужни, защото пиша. Другото е въпрос на късмет. И нека силата да бъде с теб!

  @ Jane: има и умни принцеси, недей така. Рано или късно те ще срещнат своя умен и красив принц на бял кон (Майбах):)) И равновесието ще се възстанови. Дай Боже всекиму! 🙂

  Коментар от asktisho — март 10, 2008 @ 12:10 pm

 32. Мале, Тишо, то жени не останаха от тази подробна таксономия… Сега ако пуснеш един пост и какви жени да търсим… 🙂

  Коментар от BORIME4KA — март 10, 2008 @ 12:34 pm

 33. @ златката: а ако го беше прочела, щеше да видиш в него едно изречение, в което поставям недвусмислената уговорка, че няма да критикувам жените по принцип, а точно определен тип жени. Знаеш ли, хората не обичат да им се казва истината в очите. От истината боли. Но фактите са си факти. Медицината доказва, че една пета от жените са фригидни, да си неосъзната лесбийка, която излиза с мъже, пък, не е грях, но това не значи, че не съществуваш. Българският народ е доста беден по принцип, а преходът премаза икономически, физически и психически доста хора, не само жени. Направо ги изравни със земята. Това принуди голяма част от отчаяните да загърбят сосбтвената си личност и достойнство и да потърсят по-лесния път, като се поставят в пълна зависимост от едно друго човешко същество, като станат продължение на колекцията му от скъпоценности, на егото му, на банковата му сметка. И на мене ми се иска да ги нямаше „живките“, но, ако искаш, лично ще те запозная с десетина такива. Що се отнася до побърканите каки и до глупачките, ами също толкова побъркани мъже и глупаци бродят по земята. Гледай едно телевизионно шоу или просто се разходи по улицата. Аз никого не хуля и не обиждам, напротив, дори да съм имал взаимоотношения с личности от менюто, което описвам, не съжалявам за това, прекарах си добре с тях и съм им благодарен за уроците, на които ме научиха. Благодарен съм за всички мизерии, през които ме прекрва животът по принцип. И съм много далеч от мисълта да си затварям очите за несъвършенствата на света и на хората. Именно те превръщат света в едно интересно място за живеене, не мислиш ли?

  Коментар от asktisho — март 10, 2008 @ 12:35 pm

 34. Теб кое те е провокирало да пишеш? И което така силно те настървява да пишеш за „хищниците“ жени?Коя е случката,случила ти се и отключила желанието ти да пишеш изобщо?А коя ли е случката направила една жена фригидна или алчна или тъпа….Всичко е малко математика,малко химия,малко биология и мнооого цвят.И мнооого мнооого търпимост към различните от нас…
  Знаеш ли че реалния прогрес на нашата цивилизация всъщност се дължи на някоя муза-обичана,мразена,сънувана или мечтана жена? :))))))))))

  Коментар от златката — март 10, 2008 @ 4:01 pm

 35. Дами, много се разпенявихте…

  Коментар от Стойчо — март 10, 2008 @ 4:20 pm

 36. @ златката: За цивилизацията знам само това, което пише в учебниците по история. Там музите традиционно ги пропускат. И все пак, историческото наследство доказва великолепието на музата, понякога намеква за него, понякога направо ти го завира в очите, като „Тадж Махал“, което никак не е малко… Сигурно си права. Търпимост към по-различните от нас – да, но не и търпимост към по-различните от нас за наша собствена сметка, нали? Въпросите, които ми задаваш са прекалено лични, за да мога да ти отговоря тук. Пък и те имат риторичен характер. Правилно е това, което намекваш – животът е прекалено истински, за да не го приемеш лично. И така трябва да бъде. Иначе щеше да остане само математиката. Нямаше да ги има химията, биологията и цвета…:)

  Коментар от asktisho — март 10, 2008 @ 5:31 pm

 37. Добре си се опазил от всички видове 🙂

  От цялото нещо аз разбирам, че ти търсиш уравновесена, скромна и умна хетеросексуална жена. Питанката е: ти какво можеш да предложиш насреща? Всъщност въпросът винаги стои така, независимо от броя на изискванията към желания партньор…а аз вярвам, че на човек му се случва само това, което заслужава.

  Коментар от Неуловима — март 10, 2008 @ 6:50 pm

 38. @Tишо, намерих се в графата луди. Не виждам какъв е проблема жената да е непредсказуема… всички хубави неща, които са ми се случвали са плод именно на спонтанността ми. Иначе за жените с харем.. мисля че всяка жена има поне един приятел, който я харесва и за нещо повече и на всичкото отгове в повечето случаи жените го знаят. Та от тази гледна точка и аз съм жена с харем. Поне аз само в тези две се самопоставям, а иначе мисля, че добре си описал видовете жени. Очаквам и пост за идеалната (според теб)жена – ще бъде интересно четиво.

  Коментар от Кажи ми да ти кажа — март 10, 2008 @ 7:05 pm

 39. @ Неуловима: грешно си ме разбрала. Нищо не търся. А и да търсех, едва ли това щеше да е най-правилното място, като гледам коменатрите по-горе :)) Пък и щях да си го кажа в прав текст, нали мъжете сме едни такива праволинейни и предсказуеми, хех. Просто исках да споделя с останалите кои са жените, от които (според изцяло личната ми и ограничена гледна точка), трябва да се пазиш. Макро целта на блога ми по принцип е да споделям мисли / идеи с хората и да си сверявам часовника с реалния живот. За което лично благодаря на теб и на останалите, които коментирате активно.
  Какво търся и намирам в личния си живот е тема на отделен разговор. Да не говорим, че съществуването на „уравновесена, скромна и умна хетеросексуална жена“ малко ме съмнява, но пък ми харесва как си го формулирала, звучи ми като добро пожелание за Новогодишната баница :))) Да, заслужавам всичко, което ми се случва. И не се мръщя, защото ми трябват сюжети, все пак.
  Относно въпроса ти какво предлагам: Пепеляшка, която захвърля парцала и директно се опитва да го размени срещу замъка на принца, никога няма шанс да рзбере. Докато, виж, това съвсем не важи за селянката, която се навежда да целуне краставата жаба, преди да е станала Принц.

  @ Кажи ми да ти кажа: да си спонтанен и непредсказуем е очарователно дори от мъжка гледна точка, но не и да си луд, който на всяка цена се опитва да извади партньора си от равновесие с прекалено странните си навици, като непрекъснато му ги натрапва, примерно. И понеже жените по дефолт са доста по-чувствителни, емоционални и лабилни от мъжете, мисля, че всеобщата лудост, обхванала над половината от бе ге населението (според статистиката), заради абсурдния ни начин на живот, в по-голяма степен се отразва на тях. Това е всичко. Никого не обвинявам. Само констатирам факти. А, да, статията вече я написах. Enjoy! :))

  Коментар от asktisho — март 10, 2008 @ 7:53 pm

 40. По-добре напиши и нещо за мъжете, от които трябва да се пазим 🙂 Ще бъде полезно. Пък да видиш само колко допълнения ще имаш в коментари 🙂

  Коментар от Неуловима — март 10, 2008 @ 8:53 pm

 41. Отговорът е, че всички живеем в огледален свят и виждаме това, от което се нуждаем.
  Всеки носи нещо хубаво в себе си.
  Въпросът вече е кое приемаш ти за хубаво.

  Коментар от shannonlarkin — март 14, 2008 @ 12:59 am

 42. а бе човеко за теб нормални имали?а помисли ли че и вие мъжете не сте стока и от вас има едни кукувци….че чак свят да ти се завие

  Коментар от Petya — март 15, 2008 @ 6:33 pm

 43. @ Petya: ако считаш, че всички жени попадат в гореизборените категории, значи обясненията ми ще бъдат напразни. Да, замислял съм се. И бих се радвал да прочета някакъв материал по въпроса, че да ми стане по-ясно какво точно представлява „мъжът-кукувица“ :)) Ръкавицата е хвърлена. Ще я вдигнеш ли?

  Коментар от asktisho — март 15, 2008 @ 6:43 pm

 44. Nai krasivite i seksi jeni sa frigidni……No imat mnogo drugi ka4estva,koeto ne kompensira 4uvstvoto za odovolstvie ot seksa…….

  Коментар от Psalia — юли 23, 2008 @ 7:37 pm

 45. Nabljudatelno…Chovek pomydrjava sled pyrvoto razocharovanie. Hm, po otnoshenie na intimnite vryzki mislja, che naj-shtastlivite sa vjarvashtite i nizshite duhom. 🙂

  Коментар от Sirma — октомври 13, 2009 @ 3:22 pm

 46. Тишка, браво за откурвението! Само че бъди изчерпателен докрай – „общите“ жени са единствените читави за неангажиращ секс, доколкото се разбира. Еми вземи изброй 8-10-12 белега / маркера / по които човек да ги разпознава, вместо да губи време, нерви и пари с останалите боклук – породи.

  Коментар от victor — ноември 7, 2011 @ 12:14 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.