Писателският блог на Тишо

март 26, 2007

За изневярата. Честно.

Filed under: ЕСЕТА — asktisho @ 11:02 pm

 

Хората са деградирали дотолкова, че вече е „модерно” да изневеряваш. Ако не го правиш те мислят за прост. Излиза така, че да обичаш истински е old school, назадничаво и демоде. Ти си балък, ако обичаш истински. Къв (ква) е този (тая), че да (му) й се връзваш толкова? Има къде къде-къде по-красиви, по-богати и по-известни, от него (нея). Ако изпитваш истински чувства, ти си балък, ако ги показваш, тогава направо се превръщаш в глупаво чудовище.
Ще ви кажа правичката – можеш да изневеряваш само когато не обичаш.  Тогава си наказан, лишен си от най-голямото благо – Любовта и, което е още по-лошо: не си искрен пред себе си. А това вече е сериозен проблем.
Хората са полигамни същества и, според мен, не могат да прекарат цял живот един с друг. Не са като лебедите. Не са достатъчно съвършени, за да бъдат лебеди. Нормално е в един момент от връзката ти (най-късно на третата година) да се появи някой, който да ти стане по-интересен от досегашния ти партньор. Нормално е и повече да не можеш да търпиш последния. Да търсиш разнообразие. Но е долно и нечестно да се ебеш зад гърба му (й).
Достойните хора не правят така. Те имат достатъчно сила и смелост, достатъчно големи егоисти са, за да дойдат и да ти кажат: „ Копеле, всичко свърши, в живота ми има друг (а) и ние сме дотук”. Страхливците, обаче, не правят така. Страхливците се скатават. Хем искат да опитат от новото, хем се насират от страх да не загубят сигурността на старото. Нерешителни са. Ето затова вълкът в мен мрази хората, които изневеряват – заради слабостта им. В този свят не можеш да стигнеш до никъде, ако си слаб. Може да прекараш известно време в собствената си илюзия, но когато един ден всичко в живота ти започне да мирише на фекалии идва времето да се замислиш кога за последен път се изака на метеното. И колко точно изака. Защото Педеруши е прав – наистина всичко се връща. При това тройно.
Безспорно най-добрият филм, който съм гледал по въпроса, е „Изневяра” с Ричърд Гиър. Гледах го в казармата заедно с едно момче, което през цялото време звънеше на приятелката си – тийнейджърка, за да й забранява да ходи на дискотека довечера, защото била курва.
Майтапа настрана, ама курвите май станаха много. Преходът накара младата и прилично изглеждаща българска жена да си мисли, че всичко й е позволено. Една илюзия, построена върху лъжите на десетки изплезени езици.  Глобализацията я накара да вижда във всеки потенциален партньор нов мерцедес или кариера в чужбина. И понеже дай, сега му е времето, да гребем с пълни шепи от новооткритата си свобода. Дрисльото, който те обича и на всичкото отгоре ти го казва, така или иначе не заслужава твоето уважение. Истинският мъж не прави така.  Той пикае в мивката, трие се в пердето, ебе и бие. А когато удари с юмрук по масата, ракийките подскачат. Мачото се връща на мода.
Тъпото е, че като пикаеш в кладенеца, от който пиеш, един ден ще изсърбаш  собствените си нечистотии.  Защото колкото повече хора станат жертва на изневяра, толкова повече от тях престават да я считат за нещо нередно. И започват да изневеряват. Връщат си го на други – съвсем незаслужили, и така порочният кръг се затваря.
Изневярата е голям проблем и за мъжете, не се заблуждавайте, че гледам на нещата едностранчиво. Ако кукличката мисли, че с достатъчно парцалки и грим може да изглежда като най-желаната принцеса на нощта, защото мъжете са станали толкова „лесни” напоследък, то баткото смята, че колата е продължение на оная му работа. Не напразно са кръстили спортните автомобили „пичеловки”. Кофти е кинтите да се превръщат в основа, над която ще градиш характера си. Защото паричките имат едно много гадно свойство – днеска има, утре няма. Никой не е застрахован срещу пожари, природни бедствия, войни, болести, атентати, лош късмет и неблагоприятна пазарна конюнктура. Интересно ми е, ако си свикнал да те чукат затова, че си богат, да те уважават за това, че си богат и да се страхуват от теб заради това, че си богат, какво ще правиш един ден, ако останеш без кинти? Самоубийството изглежда най-доброто решение. Защото истинският „пич” преди всичко обича себе си, а не някакъв белег, който го отличава от другите.  Трябва да се чувстваш еднакво ценен с два и с двайсет хиляди лева в джоба, трябва да си открил вътрешния мир и да си го обикнал, само така ще накараш и другите да те обикнат. В противен случай си обречен.  Ако изневеряваш на жената, която е влюбена в твоите мечти, ти незаслужено я превръщаш в парясница, която ще накаже друг, а той, от своя страна, ще си го върне на друга и така порочният кръг отново се затваря.
Колкото и да е модерно да си мерзавец, на лъжата краката са къси и голият задник на  маймуната винаги лъсва.
Бързам да направя едно важно уточнение – този пост не го пиша, развълнуван от личните си преживявания. Срещал съм толкова долно, предателско отношение в живота си, че речникът ми е прекалено слаб, за да изрази всичко онова, което действително си мисля за прасетата, готови да серат и да пият от локвата с нестихващ ентусиазъм. За тях думите са ненужни. Те заслужават вечно мълчание.
Изкривяванията в заобикалящия ни свят са потресаващи. Аз лично предпочитам да не се пречупвам по техен модел. Да не ги внасям в душата си. Само защото светът се е счупил не значи, че и аз трябва да се счупвам. Вчера погледнах през френския прозорец – навън бяха цъфналите сливи. И върха на планината над тях. Видях една олющена панелка с десетина отчайващо ръждясали автомобила пред входа. От всичко това реших да внеса в душата си само хармонията на цветовете и на белия, планински връх, от който зимата все още не си е отишла. Защото тези неща ме правят по-добър. Избирателна пропускливост му викат. Никога няма да изневеря на принципите си. Колкото и да е модерно да си измекяр.

Тихомир Димитров

29 коментара »

 1. Ти ме развълнува отново и толкова дълбоко! Колко си прав за хората и отношенията, които ни заобикалят.
  Понякога си мисля, че грешката е в моя телевизор, но ето сега разбирам: всъщност грешката е, че хората решават да живеят по лесния и бързо печеливш модел, който така образно си описвал не веднъж. И не мислят за душата си, за пустотата, която неизбежно ще се настани там, за перспективите им, когато времето си каже думата, но най-вече за моралното изхабяване, което винаги е последствие.
  Много hard публикация, за което те приветствам.

  Остани си все така „старомоден“,
  Йоана

  Коментар от Йоана — март 27, 2007 @ 5:40 am

 2. 🙂 Всичко добре, но много „сране и пикаене“ в тази тема. И никога не казвай никога, колкото и клиширано да звучи, защото наистина незнаеш какво точно ще ти дойде на главата и как.
  Защото незнаеш колко много ще обичаш човекът до теб, колко ще те боли от отдалечаването ви и как няма да знаеш как да му кажеш, че всичко е свършило и вече има друга…Примерно казано.

  Така че…не се заричай…Принципите са доста временно нещо.
  И в началото тръгна добре, после какво пак си подхвана „курвите“ и „курварите“ тъй и не разбрах.

  Коментар от chinuk — март 27, 2007 @ 5:41 am

 3. Тишо, твърде вярно, твърде болно и твърде истинско. Само да добавя, че трябва да се установят някакви ценности, а не разни ученички, ненавършили 14 години, да ги клатят под балкона ми на смени и да чувам от деца, дето по мое време си играеха с кукли, коментари кого и как са изчукали или ще изчукат. Най-добрата свиркаджийка в квартала ми няма 14.
  Познавам хора които са живели и живеят така, не е добра гледка, мъж на 65 години с Порше, да се облизва на мацките, ебаси.

  Коментар от koronal — март 27, 2007 @ 5:47 am

 4. почти 1:1 с това, което мисля аз.

  мисля, че те бива в писането бтв, от известно време сричам блога ти и ме кефиш, макар че нарочно си избираш някакви „скандални“ или „общовалидни“ теми, които биха заинтригували всеки. това малко мирише на популизъм, а според мен нямаш нужда от това, за да те четат хората 🙂

  айде със здраве

  Коментар от komrade — март 27, 2007 @ 6:33 am

 5. Тише, пак си барнал вярната актуална тема… Че то с тези цъфнали сливи и бушуващи пролетни хормони 🙂 Съгласна съм на 100 процента с теб. Замислял ли си се до колко е положително качество абсолютния ти максимализъм? При твоите разсъждения аз го схващам като един вид инвестиция в бъдещето, с евентуални настоящи недостатъци… Но дали по пътя нещо не се прецаква? Нали се сещаш за „Пръв да хвърли камък, който е безгрешен“?..

  Коментар от Ивката — март 27, 2007 @ 7:23 am

 6. Айде пак начерта картата на живота, тука е пича, тука са курвите. Всичко е ясно!

  Съгласен съм с чинук chinuk, принципите са от ден до пладне и зависят от емоциите ти. Ако се вкопчиш в разни „правила“ и ги браниш независимо от емоцията и потребностите си, има опасност да си прекараш живота в кръгова отбрана на „ПРАВИЛНОТО!“. Айде нема нужда.

  Коментар от slavy — март 27, 2007 @ 7:24 am

 7. Чел ли си „11 минути“ на Коелю? Там колко има за иневярата. Колко добра и полезна е тя, как всеки изневерява и колко правилно е да го правиш. Как проститутките са свещенни жрици, които спасяват бракове, и още един куп лайна. По-тъпото е че след като прочетох книгата, се изнизаха един куп момичета, които ми обясняваха колко е прав автора. Как е добре да се изневерява и колко задръстени били те, защото до тогава не го правели.

  Коментар от maxil — март 27, 2007 @ 7:41 am

 8. Слави и Чинук, според мен точно принципите са важни и не са временно нещо „от ден до пладне“. Емоциите и желанията ни – да, но принципите са нещото, което е опората да не се поддаваш на това и онова желание /мъжете го наричат „нагон“, май ;)/ Всеки сам формира принципите си, но човек без принципи е като празните найлонови пликчета дето растат по дърветата. /лично мнение, не цели обида!/

  Максил, четох „11 минути“, но не си направих точно тези изводи… Странно… Аз пък си мислех, че това е книга за човешките отношения,за оцеляването, за начина да следваш принципите си, да знаеш кога да спреш и т.н. ама явно пак женската ми фантазия е чела между редовете 😉

  Тишо, приятно изненадана съм от този пост. Благодаря!!!

  Коментар от LeeAnn — март 27, 2007 @ 8:12 am

 9. Деба тая образност, Тишо, човек не може да си изяде закуската 😡
  Обаче имам въпрос – онзи от казармата, който „през цялото време звънеше на приятелката си – тийнейджърка, за да й забранява да ходи на дискотека довечера, защото била курва.“ Кажи ми ти на мястото на неговото гадже какво щеше да направиш?

  Коментар от Ying — март 27, 2007 @ 9:25 am

 10. Никога не казвай никова, Нев, много си права.
  А и въпрос номер 2.
  За каква изневяра си говорим?
  За физическата? А ако е само физическа, тогава какво? Ако още обичат човека до себе си, ама му се е прищяло на човека нещо различно или се е напил, или някоя друга глупост и е било само секса, какво?
  Нима физическия акт обуславя изневярата? Нима, че една приятелка получи целувка по погрешка, означава, че е изневерила?
  Нима всичко е във физическото?
  Или просто се обажда „това аз го чукам, друг няма право над тази матка“?
  Това питам, колко е желание за собственост и колко наистина се държи на този човек?
  Защото за мен лично е по-важна емоционална близост. Да знам, че човека до мен е приятел, че мога да му вярвам…. че мога да разчитам.
  Последното, което е важно за мен е чисто физическото.
  Да, важно е… но… след 15 години брак примерно, не бих страдала от илюзиите, че на човека поне мъничко не му е втръснало от едно и също.
  Както казва един приятел:
  „Всичко е до ситуациите“.
  Но, да е ясно… ситуации, ситуации, но изневярата така, за гъдела просто не я приемам. Или ‘щото е скучно. И подобни кифленски оправдания.
  Всеки би изневерил, в една или друга ситуация, само че както казах, ситуации и хора. Не смятам, че бих изневерила, но никога не бих казала никога. За да не си подложа просто 😉 Нали знаеш, за да разсмееш господ, направи си планове 😉
  Или заеми крайно крайна позиция за нещо.
  Хайде, поздрави….
  П.П. Лий Анн, знаеш лафа „имам принципи. ако не ти харесват, имам и други….“ Чочек пораства, порастват неговите виждания и отношения към света. Ако винаги си цикли на отношение, което е завъдил като е бил на 16, това не говори добре за неговото личностно израстване.
  Нев, мога само да ти задам един въпрос. Аха, точно същия, „кой сега до теб заспиива…“ хайде, стига толкова лигоч.

  Коментар от Eneya — март 27, 2007 @ 11:15 am

 11. Да, Господ сигурно се държи за стомаха като ме гледа как рипам във въздуха. Може би това е причината винаги да ме поставя в ситуации и пред хора, които са ми в графата „Тва не“. Така се уча да бъда по-умерен. И успявам, но вътрешният изрод в мен се надъхва още повече „ах, един ден аз на вас как ще ви…“, но не го показва. Политика му викат. Учим се да бъдем дипломатични. Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо. Съдбата обича смелите, като сме я подкарали на клишета. Клишетата дразнят. „Никога не казвай никога“ е едно много копи-пейст клише. Защо? Утре ако наистина взема, че изневеря, някой от вас ще дойде да ми държи сметка ли? Равносметката ще е единствено пред мен самия и пред собствените ми принципи, а ако съм се научил да ги газя с повод и без повод, даже няма да има равносметка. Точно за това иде реч. Да живееш без принципи съкс.

  P.S.

  Със срането и пикаенето наистина съм прекалил, признавам си. Публично се извинявам пред всички закусващи :)) Гледайте само да не ви падат трохи между кopчетата на клавиатурата, че завинаги остават там :)) peace

  Коментар от asktisho — март 27, 2007 @ 11:45 am

 12. Боже, каква драма…

  Коментар от Магдалина — март 27, 2007 @ 2:04 pm

 13. не, Енея, не го знаех ;)Но аз говоря за едни други принципи, които не се променят много-много с възрастта. Един пример, далеч от темата, но мисля показателен: Не се подигравай на недъгави хора. имам си и още 😉

  Коментар от LeeAnn — март 27, 2007 @ 2:24 pm

 14. Виж, по тази тема романи могат да се изпишат. И са изписани, много. Винаги, обаче, има какво да се добави, просто защото темата е вечна и вечно някой ще го боли от спомените, които тя му навява. Факт. Така е изградено нашето общество, твърде плитко, крайно капиталистическо и романтично-импотентно…ако някой може да обори тезата ми-да заповяда (:
  Обаче в природата винаги има баланс, убеден съм, че дори и в наши дни все някъде се срещат романтични двойки от времето на първата половина на добрия стар 20 век. Убеден съм и че всеки от нас може да стане част от такава… Ако има нагласата, самочувствието и бъде достатъчно истински, защо не ?!?
  А изневярата- ами тя винаги ще съществува, имам познат, който я нарича „подправката на една връзка…“, той естествено никога не е обичал истински, понеже е страхливец и епредставител на цяла армия от страхливци… Защо ли? Ами много по-лесно е да си сложиш маската, да играеш ролеви игри с партньора си и да си си сам господар, отколкото да споделиш, ама чак до дъното на същността си, да бъдеш част от другия, както и той да стане част от теб. Тогава може да те наранят. Много. Но любовта е егоист-тя просто го изисква. А изневярата- тя е само проекция на неосъществената любов.
  Толкоз!

  Коментар от КИРО — март 27, 2007 @ 2:32 pm

 15. А пък аз някога презирах писането по форуми и въобще всекви такива дистанционни комуникации. Принципи си имах. Виках си, „тва го правят разни шматки без приятели, дето много искат да блеснат по некъв безопасен начин. дистанционно. самовлюбени графомани без публика в реалния живот“. Ама на, сега пиша. Даже и блог си имам. И ми е гот. Щото се оказа, че не съм бил прав. Кефа е съвсем друг и въобще не е компенсаторен, а е нещо съвсем различно. И ме радва.
  Толкоз за принципите.
  Добре, че умеем да се самоактуализираме.
  И да се веем:)

  Коментар от слави — март 27, 2007 @ 4:02 pm

 16. имаше един филм CLOSER …

  Коментар от lyd — март 27, 2007 @ 8:17 pm

 17. Тишо, защо не искаш да се скараш с мен, депресираш ме 😦
  Човек няма с кого да си направи един скандал в наши дни, скука. Може да пишеш и за това btw, нуждата на хората да се карат с някой 😉

  Коментар от Ying — март 28, 2007 @ 7:54 am

 18. Добре Лий Анн, може би трябваше да съм по-конкретна 😉 Що се отнася до принципитите и поведението в обществото, както и личните правила, да, съгласна съм, има такива, които винаги са актуални и си остават винаги. По-скоро имам предвид в емоционално отношение да не се стига до крайности, заричания и прочие.
  Не го казах ясно, нали?

  Коментар от Eneya — март 28, 2007 @ 8:12 am

 19. Мииии не:)

  Коментар от slavy — март 28, 2007 @ 2:32 pm

 20. Супер публикация!

  Коментар от velqn — март 29, 2007 @ 9:06 am

 21. 7ми – явно нещо не си разбрал посланието на книгата. Вземи да я прочетеш пак.

  Коментар от Eli — април 1, 2007 @ 9:22 pm

 22. Пак си супер Тихомире! Темата е гот. Но дори и в Библията пише, че човек изневерява още в помислите си- Не пожелавай жената на ближния си и т.н.,т.н. Нашата култура, която ни затрупва с реклами и послания е ориентирана точно към това- да пожелаем да имаме. Мацките по билбордовете, списанията и TV са точно затова. Да бъдат пожелани. Падам като видя гола мадама да рекламира лагери например.
  А кво правим ако си имаш до теб половинка, която обичаш посвоему. Хубаво ти е да сте заедно, харесва ти да живеете заеедно, да си говорите, да си лягате в едно легло, но… На човека му става 1-2 пъти месечно или пък /боже опази/ годишно. Или пък в резултат на нещо /операция, катастрофа, инсулт/ е напълно импотентен. Изправяш се и му заявяваш, че понеже си много честен , а ти се е.., та две невиждаш, го напускаш. Мнооого честно и много правилно!!!
  А и защо като изневееряваш, трябва да го правиш само за пари или коли? Можеш да се чукаш зариди самия секс като изживяване. Не мога да разбера логиката- тя е неженена, значи може да се чука с когото си иска и когато си иска, независимо че през нея минават куп мъже, а другата, която е женена, но си е позволила лукса да се отдаде на чужд мъж, понякога еднократно, а не тя е курва и трябва да бъде заклеймена.
  Много морална лекция си дръпнал, но поживей, понатрупай опит и пак ще си поговорим. Това, че си толкова млад, а ,,Срещал съм толкова долно, предателско отношение в живота си, че речникът ми е прекалено слаб, за да изрази всичко онова, което действително си мисля за прасетата, готови да серат и да пият от локвата с нестихващ ентусиазъм.,, мнооооооого жалко. Но това не означава, че всички край теб са деградирали и се ровят в лайна. Добре дошъл в света на възрастните!

  Коментар от Ван — август 22, 2007 @ 12:18 pm

 23. Добре дошъл в света на възрастните!
  Пишеш романтично-импотентно:
  „Майтапа настрана, ама курвите май станаха много.“ Това пълен член, запетайки, ноо важно, а? Ще добавя: „И неграмотниците…“

  Коментар от Автор — септември 10, 2007 @ 12:18 pm

 24. Добре заварил в света на възрастните, уважаеми анонимни Авторе! Това правилно ли го написах? На мене ми е безпределно ясно, че „възрастен“ за повечето смачкани от живота хорица е синоним на: безцеремонен, егоистичен, готов на всичко, носещ на лошо отношение като магаре, непрощаващ ничия човешка добрина сдуханяк. Или измекяр. Обаче не искам да приличам на тези хора по никакъв начин. Предпочитам да живея с детинските си идеали или със собствения си „висок стандарт“, както предпочитам да го наричам. Така ми е по-уютно. Въпреки че „възрастните“ нещо май постоянно взеха да ми пречат…А относно термина: „романтично-импотентен“, касаещ моя стил (и квалификацията „неграмотен“) просто ще се посмея малко сам и на глас – като пълен идиот. Иска ми се чуя някой някъде по улицата, на някоя спирка или в кварталната кръчма да произнесе ясно и членоразделно: „Майтапът настрана“. Ми това е разговорен език, бе, другарю. Не книжовен. И не чета новните по националната телевизия, за да трябва влизам в чааак толкова тесни рамки. Иначе си прав – неграмотниците станаха много. Прочети „За масовото затъпяване“.

  Коментар от asktisho — септември 13, 2007 @ 10:20 am

 25. Тишо, че мъжът е полигамен, това е научно обоснован факт. Не клейми толкова изневярата. Кодирано ви е в гените да искате продължение на рода със всяка самка появила се пред взора ви, за да сте сигурни в крайния резултатл Преведено- да чукате наред. Средният брой сперматозоиди в еякулираната сперма на здрав мъж е 40 до 600 милиона. Средното количество семенна течност при еякулация е 2 до 6 мл. Животоспособността на сперматозоида след еякулация е до 6 дена, според условията. То стана като медицинска лекция, sorry. Но да си дойдем на думата. Дори и да се разлее малко, дори да не е сложено точно където трябва, дори да има някъде по някой дефектен сперматозоид, природата се е погрижела да има много и достатъчно. А при жената узрява 1 яйциклетката на 1 месец! И живее средно 72часа! Така значи мили мъжлета, трябва да изчукате n-броя жени, за да има резултат- здрав Наследник. Оправдани сте да изневерявате! Нека Тишо да продължава да си пише готините есета по неговия си готин ,,неграмотен,, начин!

  Коментар от Ван — септември 15, 2007 @ 1:07 pm

 26. А според мене хората винаги масово и навсякъде са изневерявали:във всички епохи и времена… Паниката ти затова ми се струва наивна и малко неуместна Ако четеш „Ана Каренина“ на Лев Толстой например, книга, която се отнася за съвсеееем друго време и нрави – ще видиш, че там е описано как всъщност изневярата е специфичното състояние на човешкия индивид. Затова и любовта е нещо толкова велико – защото хем е достъпно за всеки, хем много малко хора могат да я заслужат и задържат. Сега препрочитам за 1000 път този любовен роман и съм почти сигурна, че хората умишлено забраняват на себе си разточителство в сферата на чувствата и в резултат причиняват трагедии на всички и на всичко. „Ана Каренина“ е велик роман, след него твоите приказки за това колко велик „неизневеряващ“ човек си просто ме учудват :)) Поздрави сърдечни!!! :))

  Коментар от emaiv — ноември 19, 2007 @ 7:52 pm

 27. Тишо,тук има много коментари на хора които кръшкат редовно и сега е времето да те изядат от напатки,защото си по-различен от тях!Аз имам син,както и хората които пишат сигурно половината са задомени.Изневери ще има винаги факт…,болка,мъка,страдани от чужди грешки,а невините нашите деца.Аз съм израстнала в семейство на разведени и немога да се похваля с щастливо детство…по-важното е че не желая моя син да мине по-пътя от който аз се връщам.Понякога не се издържа и се чудя трябва ли да си затварям очите…за да имам семейството за което съм мечтала.

  Коментар от Ceci — август 11, 2008 @ 10:00 am

 28. за да бъдеш идеален в любовта трябва да си идеален във всичко,А ТИ НЕ СИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ защото не си БОГ ,а човек- малък грешен със своите страхове и лоши тайни…..ще кажа само едно -за нас слабите хора ЗЛАТНАТА СРЕДА е абсолютно постижение и мярка за добър живот…всичко ПРЕКАЛЕНО изневери и принципи както при теб е равно на СДУХАНЯК…вземи лъжата например тя псоред теб е лошо нещо нали…ти обикновено вземаш крайни оценки,за мен е нещо средно….не можеш да кажеш на дете ти ще умреш от рак след един месец нали а ще го излъжеш,на любимия не би казал че си изневерил когато си бил в момент на слабост защото го обичаш и не би искал да го нараниш ,а и би искал да си с него още…и ред други неща НО според твоята крайна оценка ти би казал истината на тези хора и какво става от принципен ставаш СДУХАНЯК защото ги нараняваш е иде време да избереш праволинейните хора за мен са абсолютни сдуханяци коне с капаци който не виждат по далеч от носа си и за тях са важни принципите ,а не хората….ако някой открадне за да с енахрани пак не бих го издал ,но ти си принципен ще го направиш Е това е да си сдуханяк…ЗА ТОВА МОЛЯ ТЕ НА РАЗДАВАЙ ПРИСЪДИ ТОЛКОВА ЛЕСНО И НЕ СЕ ХВЪРЛЯЙ КАТО КЬОРАВО ПИЛЕ НА ЗЕЛЕН ДОМАТ….а оня пък сдуханяк с запетайките ,ТВА НЕ ТИ Е официоз РАБОТНИЧЕСкО ДЕЛО БЕ дрът комунист…това си е нет форум

  Коментар от Nikki Kolev — май 16, 2014 @ 10:37 am

 29. @ Nikki Kolev: Къш, тук е забранено за непълнолетни. 🙂 Извинявай, нали, може и да си вече на 45, но аз откъде да знам? Съдя само по граматиката ти и правописа, които са за седми клас (незавършен).

  Коментар от asktisho — май 20, 2014 @ 3:24 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.