Писателският блог на Тишо

март 23, 2007

Не, не сме сами.

Filed under: ЕСЕТА — asktisho @ 1:10 pm

Може би е трудно да се докаже съществуването на извънземни, но още по-трудно е да се докаже тяхното несъществуване. Чисто статистически погледнато, математиците, които се занимават с теория на вероятностите отдавна са изчислили, че възможността определен брой химически елемента да се съчетаят, за да се зароди живот, после той да стане разумен, да развие цивилизация и да напусне естествения си хабитат, имайки в предвид броя на планетите в цялата Вселена, трябва да е доста голяма. Би трябвало да има няколко стотин хиляди разумни цивилизации out there. Пробемът е, че дори някога да получим сигнал от тях, той може да дойде от звезди, изчезнали преди стотици милиони години. Разстоянията в космоса са колосални, дори ако се придвижваш със скоростта на светлината. Такъв мащаб не може да се побере в човешкото съзнание и по-здравословно за психиката е изобщо да не се замисляш над въпроса какво има отвъд Края на Вселената.
Безспорно, на земята има документирани твърде много свидетелства за извънземно присъствие. Достатъчно е да прегледаш всички клипове с ключова дума „UFO” в youtube, за да ти настръхне козината на гърба. Някои от тях са доста елементарно направени фалшификати. Други – професионално направени фалшификати. Трети може би показват секретни военни учения, няма как да знаем това. Обаче според мен летящите чинии, които военните се опитват да пилотират в пустинята и, с които нерядко катастрофират, не са правени ТУК. Просто няма логика.
Мистерията извънземните да са сред нас, а ние да не знаем за това може да се обясни с факта, че когато човек наблюдава мравката, тя обикновено не си дава сметка, че я наблюдават. А мравките живеят в много сложно общество. Имат строга йерархия и обичат грандиозното строителство. Точно като хората. Просто наблюдаващите ни са много по-развити същества. И не са враждебно настроени. В разумната природа по-силният не унищожава по-слабия. Той само го изучава. Единствено примитивните животни нападат, ако усетят собственото си превъзходство или ако надушат страх. В противен случай отдавна нямаше да сме тук.
Освен това, как може да се обясни простичкия факт, че след един милион години първобитно съществуване човекът изведнъж е станал умен, изобретил е огъня и колелото, построил е градове, успял е да подчини природата, да изгради цивилизация и дори да стигне дотам, че да се чуди как да не се самоунищожи? Само за пет хиляди години? Каква е тази неравномерна еволюция? Няма нищо естествено в нея.
Озадачаващи са и текстовете в древните книги, някои от които описват приземяването на космически кораби и ядрени експлозии, случили се преди хилядолетия. В Библията Езекил се спуска от небето в златна колесница, в която са впрегнати четири огнени коня, за да раздаде правосъдие. В Бхагхаватгита два свещени града си обявяват война, противно на волята на своите богове-покровители, които категорично са им забранили това. И над армиите прелита метална стрела с огнени пера, изстреляна от боговете, която като уцелила единия град, на неговото място изгряло ново слънце, задухал горещ вятър, който опърлил козината на бойните слонове и всичко се изравнило със земята. Иконата със светеца, летящ около кръста на Христос в прозрачен аеродинамичен уред с капковидна форма и огнена опашка в задната част, стискащ команден лост в ръка, мисля, че всички сме я виждали. Или поне сме чували за нея. Наскоро попаднах на някаква средновековна китайска легенда, според която боговете изтървали някакъв техен предмет на земята. Местните селяни го намерили, построили храм, сложили го вътре и взели да му  се молят. Една нощ четири огнедишащи дракона пристигнали, изпепелили всички населени места в околността и си прибрали уреда. Явно е бил някакъв много важен уред, който не бива да попада в ръцете на хората.
Аз с очите си съм виждал кръговете в добруджанските ниви и египетските пирамиди. Склонен съм да вярвам, че подобна прецизност не е типична за хората. Дори да приемем, че стотици хиляди работници са влачили с прекалено напреднали за времето си механични уреди каменните блокове и, че за осемдесет години са успели да построят Хеопсовата пирамида, никой не може да обясни как са изгладили огромните каменни плочи така, че днес да не можеш да пъхнеш бръснарско ножче между тях. Още по-интересно е откъде са ги взели, при положение, че на стотици километри в радиус просто няма такива камъни. Виждал съм и Долмените в Странджа планина. Ами че  това са постройки от камъни, тежащи по няколко тона всеки, които датират отпреди десет хиляди години.  Как са ги вдигали първобитните хора? И още по-интересно е: как са изрязани перфектно кръглите отвори в тях? Това не може да стане с нож от подострена кост.
Освен това, колкото и да натискащ напращелия житен клас, няма как да го накараш да лежи на земята, без да го счупиш, а житните класове в кръговете не са счупени. Просто си лежат, перфектно подравнени един с друг. Все едно нещо голямо, кръгло и много тежко безшумно и бавно се е приближило на милиметри до тях, поседяло е и после си е отлетяло.
Някой ни наблюдава постоянно. И нещо си записва. Знам, че е трудно да го докажеш като факт, но доказателствата за противното са още по-малко. Определено не сме сами.

Тихомир Димитров

23 коментара »

 1. Браво бе Тишо, много интересно.
  Преди 6-7 години имахме зададен азадача за есе с тема UFO- щеше да скиреш шапката на много хора,пък ако знаеше и чешки :)!
  Поздрави и дерзай!

  Наистина много интересно – успя да ме откъсниш от работата за доста време..

  Коментар от maia — март 23, 2007 @ 2:00 pm

 2. „Не сме сами“ много ми прилича на кампанията… „Не сте сами“. Тази същата, която аз в своя блог прекръстих в кампания „Не сме наред“, понеже си е точно така 🙂 Та и твоето „Не сме сами“ май също може да се подведе под графата „Не сме наред“. Шегувам се само, да не ми се обидиш…

  Иначе знаеш ли какво: ако по случаен път „химическите елементи“ трябва да се комбинират, за да образуват жива структура, то тъкмо статистиците са доказали, че това може да стане само веднъж на… 10 на 320 степен! Това е чудовищна цифра, чудовищно малка вероятност, равна на невероятност. Така че който вярва в „случайното пораждане“ на вселените, вярва в нещо, което е безкрайно по-невероятно от сътворението на света от Бога. И това между другото го казвам…

  Иначе темата ти е интересна… разсъжденията ти също…

  Коментар от Ангел Грънчаров — март 23, 2007 @ 2:17 pm

 3. ММдаааа, дет’се вика тия спорове колко бутилки водка са изпили, докато сме ги водили…
  И все пак аксиома за това дали сме сами или не-няма, а след като няма и 100%-ви доказателства от поне два източника, които да потвърждават тяхното съществуване…тогава за какво иде реч??? За съчинения в свободен стил, нали?
  Това много ми напомня за друга стара тема, а именно кое ни е създало нас хората, аджаба(или както там се пише турцизмът)дали Дарвиновата еволюция, дали извънземните, или Бог- е, ами всеки разумен човек си има теза по въпроса и би9 могъл доста успешно да я аргументира, уви без да убеди останалите (освен ако те не искат да бъдат убедени, разбира се…).
  Та така, за мен тяхното съществуване е измислица, просто няма смисъл в това да наблюдават и да си се прибират, въпреки твоята описателно-сравнителна метафора с мравешкото общество и хората.
  А пък ако някой ден някое зелено с антенки вземе, че ми се яви…ше го почерпя с една гроздова и ше си обменим междупланетни сентенции за живота, вселената… и всички косммически раси (:

  Коментар от КИРО — март 23, 2007 @ 2:23 pm

 4. „ВСЕЛЕНАТА — някои сведения, които ще ви помогнат да живеете в нея.

  4. НАСЕЛЕНИЕ: Не съществува. Известно е, че има безброй светове просто защото има безкрайно много пространство, в което те да съществуват. Не всеки от тях обаче е населен. Следователно трябва да има краен брой населени светове. Всяко крайно число, разделено на безкрайно дава резултат. толкова близък до нулата, че е без всякакво значение и поради това може да се каже, че средния брой на населението на всички планети във Вселената е практически равен на нула. От това следва, че броят на населението на цялата Вселена е също равен на нула и че хората, които е възможно да срещате от време на време, са просто плод на болното ви въображение.“
  (Дъглас Адамс, „Ресторант на края на Вселената“)
  🙂
  Готин пост, поздрави! 🙂

  Коментар от nixonixo — март 23, 2007 @ 2:34 pm

 5. „Не, не сме сами“ , ех а кво готино текстче можеше да се пръкне под това заглавие. Създаде едно такова трепетно очакване в мен. „Досиетата Х“ не бяха точно квото очаквах, но нищо де – теса някъде там, все пак! 🙂

  Киро, пише се „аджеба“.

  Коментар от slavy — март 23, 2007 @ 3:43 pm

 6. В момента се занимавам с теорията на струните и не съм стигнал до тези неща, но мисля в нея се твърди, че съществуват други паралелни вселени. В една такава паралелна вселена аз примерно съм станал най-младият президент на България 🙂 Отплеснах се… Т.е. ако идеята, че има безкрайно много вселени, във всяка от която се случва всяко възможно взаимодействие с всяка една частица, то тогава това едно на 10^320 е напълно възможно, дори самото число 10^320 въобще не може да се сравнява с безкрайността (все едно да го сравниш със 100^100^100^100^100^100^100^100 че и повече). С други думи ние в момента живеем в една от тези вселени, в които хим.елементи са се съединили и има живот…
  Дали извънземни са ни открили, според мен е малко вероятно. Ние, защото живеем на Земята и тя е огромна за нас, си мислим, че сме най-важните във вселената, но всъщност тя е толкова малка, че ще се отчаяме напълно ако си го представим. Любопитно е как са ни открили въобще извънземните, ако са го направили. Нашите радио сигнали още не са стигнали кой знае къде за 50-100 години, а иначе без сигнал намирането на една точка (в мащабите на вселената става дума буквално за точка – приблизително без размери) ми се струва по-малко вероятно от това молекулите сами да създадат живота 🙂
  Вярно, КИРО, колко вода са видяли тия спорове, ама аз съм още жаден! Поздрави 🙂

  Коментар от Филип — март 23, 2007 @ 3:54 pm

 7. Истината е някъде там, обаче нито съм червенокоса, нито съм Скъли, та да ходя да я търся.
  Не сме сами естествено, а който не го вярва е… ами просто смешен 😉 Отвъд това, какво мога да направя? Или който и да е.
  Не сме сами. Факт. А после какво?

  Коментар от Eneya — март 23, 2007 @ 7:34 pm

 8. не, не си сам тия дни 🙂 радвам се, че те подеха некакви духовни сили 🙂 гледай what the bleep do we know. down the rabbit hole. не че точно за извънземни се разказва, ама някак ми се види в тон с напоследъчното ти състояние 🙂 ще ти хареса! гледах го 5 пъти тая седмица – всеки следобед 🙂

  Коментар от lyd — март 23, 2007 @ 9:21 pm

 9. http://lydblog.wordpress.com/2007/01/16/%d0%a0%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d0%b7%d0%be%d0%bd-%d0%b2-%d1%83%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%bb/

  Робинзон в условията на глобално затопляне

  виж тоя постинг в блога ми. и аз там мислих по едни такива въпроси за нещата, които хората уж сами за изработили

  Коментар от lyd — март 23, 2007 @ 9:24 pm

 10. Май съм принуден да играя ролята на скептик. Тишо, как ще обясниш няколко факти:
  1.Няма нито едно единствено материално доказателство за посещение на извънземни на Земята. Няма нито един чарк, интегрална схема, парче от корпуса на кораб, ама никаква следа от тях. Има улики- кръгове, рисунки, които си ги тълкуваме както си искаме, но няма нищо друго. Ако с идвали или идват извънземни на Земята, то се предполага че няма начин да не оставят поне нещо дребно (копче, парченце опаковка, вилица, плюнка, лайно, гилза, отпечатъци от съпала, отпечатъци от пръсти). В житните кръгове някой да е намирал болтче, гайка, капки масло, радиация, концентрация на определени вещества в растенията и почвата? Такова нещо досега не е намерено. Затова правоверните уфолози се кълнат, че правителството и тайните служби са ги открили въпросните доказателства и са ги скрили за да ни държат в неведение. Щото иначе цялата система щяла да се срине.
  2.Незнайно защо НЛО-та се виждат както казваше някой шегаджия точно когато в Англия затварят кръчмите- към 11.00 вечерта. Много от т.нар. НЛО са предмети с уточнен произход. Има една интересна книга: „Всички чудеса в една книга“, където се размачкват всички подобни митове. Не само за НЛО-та, но и за пирамидите, историйките на Фон Деникен (дето явно си го прочел- там цитатите от Библията, митове разни и т.н.). Той Деникен и филм е направил, гледал съм го в Одеон, „Спомени от бъдещето“. Мои познати- астрономи от обсерваторията в Рожен казват, че виждат НЛО-та, но те приемат НЛО буквално (неидетифициран летящ обект), а не смятат, че НЛО е равно на извънземна цивилизация. Да го е.а, толкова скитам из дивата природа, зяпал съм безброй много повече небето от средния американец, а никога, ама никога не съм виждал и следа от НЛО. А бих искал…

  Коментар от Христо — март 24, 2007 @ 9:20 am

 11. Yep, the Dark Ages are coming… Fetch my longsword, boy!

  Относно долмените, менхирите и прочие мегалитни паметници:
  http://daggerstab.wordpress.com/2007/03/22/building-stonehenge/

  По същата тема се препоръчва и „Аку-аку“ на Тур Хейердал, където е описано как пред очите му местните издигат една от статуите на Великденския остров само с помощта на лостове и камъни.

  Относно кръговете, и по-точно сложните кръгове:
  http://circlemakers.org

  За завършек, да цитирам и аз Тери Пратчет: „Истината е някъде там, лъжите обаче отдавна са се наместили в главата ти…“

  @lyd – По въпроса, който те интересува, в библиотеките се размотаваше една книжка от комунистическо време, „10 000 години техника“, където има преглед на технологичните постижения на човека от древността до днес. Ако изрежеш пропагандата, останалото е относително прилично. Вероятно сега могат да се намерят и по-хубави на същата тема, но ако има кой да търси….

  Коментар от Daggerstab — март 24, 2007 @ 10:18 am

 12. Ако съществува извънземна раса, толкова технически напреднала, че да има физическата възможност да се придвижи до нас от място, до което още не сме достигнали с нашите антени и телескопи, то от корпусите на корабите й няма да капят масла и да падат гайки. Всъщност, ако въобще разумният живот на земята е „посят“ от другаде, ние всеки ден виждаме доказателства за следите от извънземните – това е нашият собствен научно-технически прогрес. Но сме достаъчно малки и ограничени в съзнанието си, че да не си даваме сметка за това. Като мравката, която не знае, че я наблюдава човешко същество. Ако си хвърлиш сандвича в мравуняка, той ще бъде внимателно разглобен, складиран и по-късно изяден, без мравешките уфолози да се замислят върху въпроса откъде, аджеба, дойде всичката тази храна. И въобще, няма никаква логика да сме в състояние да „видим“ по-напредналите от нас, ако те не искат да бъдат видяни. И обратното. Ако пък случайно вземат, че „изтърват“ нещо от горе, най-вероятно именно военните ще го разглобят, складират и засекретят. Не виждам друг по-логичен начин да се развият нещата. Вселената е доста просторно място и тъй като по своя вътрешно-присъщ характер Природата обича разнообразието, според мен е създала предостаъчно разнообразни форми на живот. Друг е въпросът колко от тях са в състояние да контактуват помежду си. Дори най-глупавата хипотез за съществуването на извънземен разум ми се струва перфектно издържана срещу твърдението, че такъв няма. Последното просто противоречи на логиката и на здравия разум.

  Коментар от asktisho — март 24, 2007 @ 2:59 pm

 13. Тишо, за това какво виждаме си напълно прав. Може около нас да е пълно с разни неща и същества, които не виждаме.
  Друго: просто няма начин в наши дни една тайна да бъде запазена за дълго време, особено ако нещо е паднало от небето. Със сигурност го е видял някой цивилен. Е, как американските военни ще го накарат да си трае? Или ако са група граждани, дори и в пияно състояние…
  Аз съм почти сигурен, че из Вселената бъка от живот, но съм скептик за посещения на извънземни цивилизации на Земята. Сещаш се, има разлика.
  Има един сериозен аргумент, казан по-горе. Въпросните цивилизации ще са адски затруднени в откриването ни. Вселената е толкова голяма, че въображнието ни е затруднено да разбере този факт. Вероятно има 100 милиарда галактики като нашата, а ние сме една нищожна планетка в нейния ръкав. Дори инвънземните цивилизации да са достатъчно напреднали и богати и да започнат системно издирване на други цивилизации доста ще се затруднят докато ни открият.
  Вероятно ако решат да започнат търсене, то ще започне до най-близките им светове и постепенно ще разширяват радиуса на търсене. Ами дори да са на нашата галактика пак ще отде много време. А според мащабите на Вселената човечеството на Земята съществува като че ли от вчера. Някакви си мижави 15 000 години. Само от някакви си 40 години пускаме насочени сигнали в космоса, с които съобщаваме, че сме тук. „Вояджър“ е изстрелян (доколкото си спомням) през 1977 г. и все още не се е отдалечил особено…
  По-интересното е да се опитаме да си представим какво ли ще си помислят за нас по-развитите извънземни цивилизации ако ни поогледат внимателно. Едва ли ще са особено възхитени от историята на човечеството, но ще са очаровани от Човека.

  Коментар от Христо — март 24, 2007 @ 4:42 pm

 14. Защо твърдението, че няма извънземен разум да противоречи на здравия разум?

  Коментар от Филип — март 24, 2007 @ 5:18 pm

 15. много добро есе, но ми направиха впечатление, някои неточности…..1. кой каза че еволюцията трябвало да бъде
  равномерна. равномерна е еволюцията на естествените организми, еволюцията на обществата доста често си е направо революция. от късната античност до наши дни са си около хилядолетие и половина, казвам от късната античност, защото по време на ранната доста открития са се появили. та от тия хиляда и петстотин години погледни последните двеста-триста години насам, с откритията в науката, техниката, обществата като цяло и ще разбереш какво имам предвид. или може би дядо ти едисон или дядо ти айнщайн са били от друга планета.
  2. относно такива древни описания на огнени колесници и т.н. какво толкова като доказателство виждаш не мога да разбера, човешкото въображение мисля че е достатъчно богато за да измисли огнената колесница с четирите огнени коня. просто недей да подценяваш възможностите на човешкото въображение. да не би триглавата ламя от българския фолклор да е доказателство, че навремето са живели лами по наште земи.
  3. винаги съм бил против да се подценяват достиженията на античните общества. защо непременно извънземните са ни ги дали, аз мисля че не сме толкова глупави. ако пирамидите са нещо необяснимо, да не би древноегипетската държавност да е нещо по-малко загадъчно. колю фичето е правел мостове без да е имал грам хабер от математика, инжинерсто и т.н. не ми се иска да давам още примери от историята…….иначе съм напълно съгласен с теб, че ако трябва да следваме хладната математическа логика, просто извънземни няма начин да нема…..

  Коментар от ynkas — март 25, 2007 @ 7:24 am

 16. Между другото, според учените на строежа на Хеопсовата пирамида са работили около 20 000 свободни хора и са я направили за 20 години. Съвсем нормално е да не можеш да пъхнеш бръснарско ножче, защото тези големи блокове са там от хиляди години и фугите отдавна са се „циментирали“ от пясъка и гравитацията.

  Коментар от Филип — март 25, 2007 @ 10:58 am

 17. Никой не знае как точно са построени египетските пирамиди. Има пет основни хипотези, всичките съм ги виждал три де в един музей в Кайро, има и още стотици второстепенни. Тъпото е, че всяка теория съдържа сериозни пропуски. Винаги остават загадки. Ето например, тунелът, през който душата на Фараона е трябвало да се възнесе на небето при баща си – Слънцето е дълъг няколкостотин метра и е толкова тесен, че вътре не може да се побере дори пеленаче, за да го издълбае. Стените му са гладки, равни, правоъгълни, перпендикулярни. Как са го изкопали тоя тунел хората, м? Това може да стане само с напреднала лазерна технология, с каквато дори днес все още не разполагаме. И по пътя на каква логика различните общества и епохи, които нямат абсолютно никакъв допир помежду си (древните египтяни, маите и пр.), избрат една и съща пирамидална форма за възхвала на своите „богове“. Очевидно между тези безспорно напреднали, древни цивилизации има доста сходства. А тъй като е невъзможно да ги препишем на културния обмен, май трябва да ги търсим в общите им „богове“.

  Коментар от asktisho — март 25, 2007 @ 2:16 pm

 18. Мда, никой не знае точно как е било, но мисълта ми е, че има много по-земни обяснения. Както и за този тунел, за който говориш. Пирамидата е построена на пластове и какво им е пречило след всеки пласт камъни да издълбават част от тунела и да го заглаждат дори. Поне аз ако съм така бих правил. И няма да са ми нужни лазери, а само акъл да сметна къде точно трябва да изчукам дупката. Но си прав, не се знае сигурно. Ако се знаеше нямаше да са толкова загадъчни тия пирамиди.
  А за това, че навсякъде при древните се срещат пирамиди, може би е защото все пак хората по цял свят имат общи корени, т.е. общо културно минало. Американските народи са дошли от Азия.

  Коментар от Филип — март 25, 2007 @ 7:08 pm

 19. Най-сигурното доказателство за наличието на извънземен разум е, че Те не са осъществили контакт с нас 🙂

  Винаги може да се намеси като обяснение за нещо т.нар. „здрав разум, математическо доказателство“ или нещо подобно – например философското „Ако Господ е всемогъщ, то може ли Той да създаде толкова голям камък, който сам да не може да повдигне?“
  Но това са все неща, за които ние просто си знаем нещо. Аз например, освен разни други неща, не мога да се съглася с теорията за еволюцията, касаеща Човека и то дори само от това, които сам разбирам, без да съм професионалист.
  А за пирамидите специално – ами там смятам, че е напълно възможно човек сам да построи това…нещо. Ако се съгласим, че твърде много гениални неща са въпрос на случайно хрумване – ами на някого може да му е хрумнало нещо, което е използвано и което после, да речем, е забравено/загубено.
  Един от примерите, за които се сещам е недовършения покрив на катедралата Ла Саграда Фамилия – на Гауди му е хрумнало как да й построи покрива преди сума ти години, а на всички умници и до днес не им хрумва (освен, ако информацията ми не е твърде стара вече, което ще се опитам проверя след малко) 🙂

  Но да – за друг разум, освен нас (ако можем да се броим за „разум“) – твърдо ЗА съм. Има си неща, които, колкото и да им е мъчно, физици/математици не могат да обяснят 🙂

  Поздрави,
  Миро

  Коментар от Миро — март 26, 2007 @ 12:02 pm

 20. Още едно допълнение към блога на Тишо, както и към мнението на тези, които задават вечния въпрос – „защо не сме намерили“
  Според мен като „следи“ не трябва задължително да търсим нещо, което е материално. Следи са много неща.. това, което е цитирал Тишо за „златните колесници от небето“ например. Това, че някакво племе някъде си, Африка май, знае, че Сириус е двойна звезда, което е потвърдено едва през 50-те години на миналия век. Според мен има предпоставки, които да ни посочат, че има някои, нека ги наречем „насадени знания“.

  Ицо каза :
  „Няма нито един чарк, интегрална схема, парче от корпуса на кораб, ама никаква следа от тях.“
  „(копче, парченце опаковка, вилица, плюнка, лайно, гилза, отпечатъци от съпала, отпечатъци от пръсти)“
  Няма или не са намерени 🙂 Не са намерени или не знаем, че са намерени ? Какво точно търсим?
  Нека да е парченце опаковка – на фона на планетата Земя, за която дори не знаем всичко, че сме на нея сума ти време няма да го намерим.
  Дори няколко „падания“ или „аварии“ да има, статистически е напълно възможно да са някъде в океаните например – знаем колко процента са вода и колко – суша 🙂
  Ей такива неща.

  Просто ме мързи да пиша в момента, ама така или иначе се съмнявам, че ще напиша нещо, което вие да не знаете 🙂

  Коментар от Миро — март 26, 2007 @ 12:19 pm

 21. ve4e sa pulbikuvani nqkakvi biv6i taini dosieta ama sa na frenski, ako iskate 6te pratia link.

  Коментар от damn — март 26, 2007 @ 3:16 pm

 22. Най-обичам в края на работния ден да се замисля за нещо абстрактно… 🙂

  Тъй като няма неоспорими доказателства за извънземни, значи може да не съществуват. Може и да съществуват. Не знаем. А ако говорим за „вяра“ в извънземен разум, това е съвсем друго и не ми се бърка там. Всеки е свободен да вярва в каквото иска.
  Миро, според мен *най-сигурното* доказателство (доколкото може да се нарече така) за ИТ-та е размерът на Вселената. Тя е толкова огромна, че е вероятно да има разум другаде. Но само вероятно, не задължително.

  Поздрави и до скоро!
  🙂

  Коментар от Филип — март 26, 2007 @ 3:18 pm

 23. С 80к купуаш 100дка земя за земеделски бизнес за 20 000 лв сграда/склад за 20000
  малък трактор с инвертар за 20 000 лв и с останалите семе и пари за застраховка и
  надници по събиране на реколтата.
  Ако банката се е съгласи на годишни вноски, след прибиране на реколтата и на
  нормален гратисен период от 6 месеца, то спокойно можеш да плащаш по 25%
  с години Например 5 и да ти остават – по добре от готови франчайзи, на които само името
  50 до 10000 евро. А както Тишо казва, защо и да я купувам земята, трактора и т.н.
  Под наем и заплащаш на фирма за изораване и т.н. и пак ще можеш да връщаш заема,
  защото слънчевата радиация трансформира един картоф във 7 такива, но естественно
  някой ще каже ами торове, поливане, плевене, садене, оране…

  така че едва ли е лесно, но кой се захваща с бизнес, мислейки че ще е лесно и въобще
  кой иска лесно – аз искам лесното след 18:00 вкъщи със жената на салатка, иначе за какво
  живееш?! И въпреки инвестициите и труда и времето – природата дава повече, отколкото
  вкарвате !!!
  Замислете се – статистиката от картофопроизводителите е следната – среден добив
  1500 кг – средна изкупна цена 0.30лв осреднен разход на декар 225лв.

  По отношение на Ипотеките – Не сте прави – нити Тишо, нито който и да е.

  1во – Ипотеката е антиинвестиция за периода 0 – до 5 година на цената на наема до 6та 7ма
  и на далавера след това. Овощката е по-бързо изплатима.

  Гюбека си е гюбек, но на теб защо ти пука от това – 500 години влияние си е това, какво да ни
  правиш? В България по закон, скутера се кара с каска, но е смешно даже срамно.
  Колездача трябва да кара по посока на движението , а на село всички карат обратно…

  що за хора сме, не знам. В един момент господин с костюм си хвърля фаса на улицата
  а иначе преподава международна търговия….

  Аз не се срамувам, че уча задочно международна търговия – имам хубава работа
  като търговец.
  Вижте какво ще ви кажа – ако аз имам съмишленици – и аз съм сумишленик на много хора,
  но това не ме прави част от стадото, за щотоо ако с тези хора се опознаем, можем
  да направим държава в държавата. Място, което ще е чисто, а хората дисциплинирани
  и живеещи почти здравословно. Все пак няма да сме секта. Но нали сме си чишити..
  това няма да стане, защото няма голямо стадо в БГ и понеже всички сме тарикати
  затов го духаме, като Евреите в Израел.

  Айде с Обич

  Коментар от Svetly — март 27, 2007 @ 12:30 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.