Писателският блог на Тишо

декември 4, 2006

Тва да – Мастурбацията

Filed under: Без категория — asktisho @ 1:41 am

Самозадоволяването е начин на себеизразяване. Чрез мастурбацията човек получава възможност да изследва  сексуалността си, да подобри здравето си и да си достави сам едно съвсем невинно, плътско удоволствие.
Народът го е казал: „За здрав и бодър организъм – сутрин, обед, вечер, онанизъм!”
Шегата настрана.
Днес проблемът за или против мастурбацията изглежда доста смешен, но това съвсем не е било така в средните векове. Интересен факт, на който се натъкнах в Интернет е, че железните колани за целомъдрие все още съществуват, при това вече има не само женски, но и мъжки. Достатъчно е да напишеш „chastity belt” в Google и пред очите ти ще се разкрие цяла индустрия с колани против мастурбиране. Естествено, те вече не се използват с религиозна цел, както е било в  средновековните католически манастири, а с чистo перверзна – като част от играта на роли…
Въпросът защо е хубаво да се мастурбира трябва да бъде разгледан в два аспекта – мъжки и женски. Първо, обаче, нека поставим едно условие – мастурбацията по никакъв начин не може да замести секса (въпреки че сам в банята съм постигал много по-високи върхове, отколкото с някои определени жени, но това е съвсем друг въпрос, може би грешката е в моя телевизор). Второто условие е, че не бива да се прекалява. Ми не сме животни, да му се не види! Не бива да се прекалява с яденето, с пиенето,  много ясно, че и с чекиите не бива. Няма да ослепееш, спокойно! Просто ще се превърнеш в  парцал. Ще се засъхнеш. Пък и злоупотребата с пилеене на сексуалната енергия не е препоръчителна.
Източните ДАО-си още в древността са достигнали до извода, че тялото ни непрекъснато произвежда и изразходва енергия, като входящата енергия се създава вътре в тялото или се черпи директно от Природата. Жизнената сила Ци (Чи), според тях, може да се преобразува от един вид в друг, досущ като всяка друга енергия на този свят. Най-мощният генератор на енергия са половите органи, които са създадени така, че непрекъснато  да произвеждат жизнена сила, необходима за продължаването на рода. Според източните мъдреци с едно изпразване можеш да станеш баща на света, защото изхвърляш няколко милиарда сперматозоида. Ето каква потенциална енергия се крие в „слабините” на всеки мъж. Това са атомните двигатели на мъжката подводница. Не бива да е учудваме, че тантрическият секс,  бойните изкуства и даоистките практики винаги са основани на сексуалното въздържание, култивирането и преработването на жизнена сила Ци (Чи). Гледах едно предаване с един тибетски монах, който беше станал напълно непробиваем с помощта на техника, наречена „Желязната ризница”. Опитваха се да забиват брадви, копия, саби и пирони в него, но не би! След края на демонстрацията  учудена журналистка запита въпросния супермен как го постига и той каза, че е успял да стане непробиваем с цената на 30 години сексуално въздържание и ежедневни физически упражнения. Така че, ако ще ставаш джедай, забрави за всякакви чекии! Ако, обаче, искаш да си нормален, добре функциониращ мъж, от време на време е хубаво да „продухваш тръбите”, защото събирането на прекалено много семенна течност в половата система оказва нездравословен натиск върху простатата, а това вече е  вредно. Простатата е мускул, който трябва да се упражнява като всеки друг мускул, но и с тренировките във фитнеса не е хубаво да прекаляваш. Пък и пенисът е като оръжието – ако не го прострелваш редовно може да засече точно тогава, когато най-много ти трябва. Мастурбацията при мъжете има и още един много голям плюс. Тя е помогнала на всички нас да се осъзнаем полово. Доста мъже лъжат или преувеличават, но ВСИЧКИ мастурбират. Няма как, заложено е от природата. Чекиите в седми клас са пряко свързани с качеството ти на любовник няколко години по-късно. Най-малкото, че ти дават неоценимата възможност да се поупражняваш върху самоконтрола си на спокойствие, което само по себе си, хич не е малко.
Женската мастурбация е по-сложен въпрос. Защо всичко, свързано с жените трябва винаги да бъде да  по-сложно? Мастурбацията е полезна и за дамите. Освен с чисто терапевтичния си ефект срещу главоболие и депресия, тя помага на малките момиченца да станат големи мръсници, когато пораснат. Всички сме чували, че мъжкият оргазъм се дава, а женският се учи. За съжаление Природата притиска момиченцата доста по-слабо да изучават „онова там долу” в сравнение с момченцата. Ако не открият любимата си играчка от любопитство, някои момиченца може и цял живот да си останат фригидни.  Около 20 % от жените в полово активна възраст са фригидни. Тук влизат и асексуалните, които не страдат от фригидност, но понеже никога не са пробвали нищо, свързано със секса, просто не намират (и не търсят) удоволствие в него. Познавам такива. Не е хубаво! Има я, разбира се, и другата крайност – онази с краставиците и разните продълговати предмети, но на този проблем съм посветил отделна, много по-интересна статия…
Най-популярният начин за самозадоволяване при жените е с навлажнено пръстче между краката. Става лесно, бързо и навсякъде. На второ място стоят вибраторите и другите продълговати предмети по простата причина, че не всички момичета харесват проникване, някои изпитват само клиторен оргазъм.  Най-предпочитаната форма за онанизъм при дамите обаче си остава душ батерията в банята и още по-добре – във ваната.
Удоволствието от мастурбацията и при двата пола зависи основно от това как е развит най-важният полов орган – мозъка. Ако нямаш богато въображение и не се интересуваш от сексуални фантазии, нито душ батерията, нито сексът могат да ти позволят да бъдеш добра любовница. А мъжете точно това искат – дама в обществото и курва в леглото. Нали така?
.

.

Тихомир Димитров

21 коментара »

 1. Мисля, че е:

  „Слънце, въздух, онанизъм – здрав и бодър организъм“

  🙂

  Коментар от Димо — декември 4, 2006 @ 7:15 am

 2. „А мъжете точно това искат – дама в обществото и курва в леглото.“
  Те и жените искат един мултифункционален мъж,който винаги да се изказва подготвен и ерекцията му да е колкото най-дългата програма на пералнята, а не като в онзи виц, дето жената нямала часовник, а пък трябвало да свари яйца, но не би! Нали така?

  Коментар от ladyvera — декември 4, 2006 @ 9:35 am

 3. „дама в обществото и курва в леглото“
  това добре…ама МНОГО добре,ама с някои работи не съм съгласен.

  Коментар от andonoff — декември 4, 2006 @ 5:17 pm

 4. Не го знам този виц, ladyvera. Относно мултифункционалните мъже – ами мъжът ти е такъв, какъвто си го възпиташ. Имам едни познати, на които жените им постоянно ги настъпват под масата и затова те никога не се изказват „неподготвени“.
  Мъжката ерекция, пък, е като кучешката опащка – издава точно колко ви харесваме, няма как да скрием радостта си. Дали ще е дълга колкото програмата на пералнята, обаче, е фактор, който се намира изцяло във вашите ръце. Буквално. 🙂

  Коментар от Тихомир — декември 4, 2006 @ 5:20 pm

 5. С кое по-точно не сте съгласен, андонофф??

  Коментар от Тихомир — декември 4, 2006 @ 5:21 pm

 6. Харесва ми, че в статията много добре е описан здравния аспект на мастурбацията. Не веднъж съм чел, че е полезно, но за съжаление май не са много хората, които се образоват по подобни въпроси. Живея в малък град където сигурно половината на моята възраст дори не знаят думичката „мастурбация“ какво е. Но пък много често използват „чикии“ „бастуна“ & etc.
  А бе я да ни е хубаво, пък к’во си мислят селските парчета си е техен проблем 🙂
  Лека има любов… (дори и да е към себе си) 🙂

  Коментар от katsarov — декември 4, 2006 @ 11:00 pm

 7. За пореден път искрено се забавлявах докато четох.
  Преди години една приятелка беше споделила следното: „The only way to make love with somebody who realy loves you is masturbation.“
  Това е още един плюс, който си пропуснал да отбележиш. А може би не си диостатъчно циничен, за да го направиш.

  Коментар от inat — декември 5, 2006 @ 11:02 am

 8. Аз съм съгласна със статията, много добре е написана. Но не съм съгласна с коментара на Тихомир към ladyvera, защото колкото и да се опитва понякога една жена да задържи ерекцията на един мъж, не успява и проблема не е в нея. Но това са редки случай, все пак и мъжете са хора и те изпитват притеснения и чувства, нали?

  Коментар от Teodora — декември 5, 2006 @ 7:33 pm

 9. И мъжете са хора, Теодора, и те изпитват чувства и притеснения, хахахаха, едва се сдържам просто….

  Коментар от asktisho — декември 5, 2006 @ 9:29 pm

 10. Това с душа откъде го измисли бе, ахаха 😀

  Коментар от Ying — декември 7, 2006 @ 9:52 am

 11. Ще се учудиш колко много неща правят жените в банята, които нямат нищо общо с хигиената и външния им вид. И колко изобретателни могат да бъдат, ако решат….:) Ти защо мислиш, че всяка жена се прихваща толкова много какви да бъдат плочките, че задължително трябва да има голяма вана и да е винаги чисто вътре?? Ами че това си е нейният домашен мини СПА-център. Всичко в него трябва да бъде перфектно. И струята на душ батерията да се регулира по сила, ако може… За разлика от нас, жените не ползват банята единствено за къпане и премахване на ненужното окосмяване. В нея те релаксират, мастурбират и се възстановяват – физически и психически. Искаш ли тя да бъде най-благодарната жена на света? – подари й СОБСТВЕНА баня с регулируема душ батерия и огромна вана. Никога не влизай в нея и никога не я притеснявай да излиза. Ако се застои с часове – няма страшно, не се е удавила. Отвори си още една бира и се отпусни. Единственото, за което можеш да се притесняваш е как ще платиш сметката за водата в края на месеца.

  Коментар от asktisho — декември 7, 2006 @ 10:38 am

 12. „Искаш ли тя да бъде най-благодарната жена на света? – подари й СОБСТВЕНА баня с регулируема душ батерия и огромна вана. Никога не влизай в нея и никога не я притеснявай да излиза. Ако се застои с часове – няма страшно, не се е удавила. Отвори си още една бира и се отпусни. Единственото, за което можеш да се притесняваш е как ще платиш сметката за водата в края на месеца“.

  Е, с това вече съм съгласна. Пък всяка от нас да си реши сама какво ще прави вътре, нали така?

  Коментар от LeeAnn — декември 7, 2006 @ 11:39 am

 13. Добре си я написал тази статия в “Това да”.
  Тази тема,има един аспект,който ме вбесява понякога.(Е,понякога не ме вбесява – а го приемам, като житейски факт,който прави живота по-интересен(разбирай,по-сложен))
  Да си го кажем направо- 95% от хората мастурбират, 90% гелдат порно, 60% правят анален секс и тн… И ако все повече се приема за приемливо за мъжете, когато стане дума за жени, изведнъж се появяват двойнствени стандарти на всяка крачка.
  Шокира ме помнякога доколко дори мъже,които познавам отдавна,които се обявяват за либерални и пр, в един момент може за конкретна жена да прояват абсолютно шовинистко поведение. (На отричам ,че и много жени също поддържат едва и не същият двоен стндарт. Но да си го кажем направо – една самоосъзнала се жена , би я интересувало само мнението на мъжа(мъжете) , който иска, а себеподобните и не са от такова значение.)
  Защото,ако се приема,че мъж, който има много “завоевания” е плейбой, заслужава едва ли не възхита . А за жена с подобно поведение съществува пределението “лесна”( да не употребя думата”курва”)
  И после защо жените по-труднодостигат сексуалното си самоосъзнаване и самоопознаване.
  Дори определението “дама в обществото и курва в леглото” подчертава необходимостта жената да крие своята сексуалност (естествено съвсем нямам предвид и ексхибионистично да я демонатрира нон-стоп )
  А това има и много други аспекти и води до нелепата безумица,че колкото повече на една жена и пука за един мъж,толкова по –сложно е сексуалното и общуване с него . И колкото по-малко и пука,толкова е склонна да покаже истинските си желания. Макар разбира се ,това да не е общовалидно(така,де ясно е ,че не съществуват общовалидни правила)

  Коментар от jane — декември 7, 2006 @ 4:05 pm

 14. Jane, от сложния ти монолог извадих само една поука: „необходимостта жената да крие своята сексуалност“. Защо да я крие? Кому е нужен двойният стандарт, който споменаваш? Доста жени разчитат да живеят за сметка на двойния стандарт. Това не ги води до никъде другаде, освен до двойно пропадане, когато истината лъсне на яве. Моят ангел търси истината и обича да я завира в лицето на лицемерите. Силен е, защото никога не лъже. Аз никога не лъжа. Тежко е, защото губя ценни приятелства по този начин. Дори приятелите обичат да ги послъгваш. Здравословно е за приятелството. Бели лъжи са това. Аз обаче не мога да лъжа. Тежко е, но единственият начин да тежиш достатъчно на мястото си е да бъдеш убеден в истината, която изгаря сърецето ти. Това е моята общовалидната нелепа безумица.
  И, о да, трябва да е дама в обществото и курва в леглото. Иначе става: а) твърде евтина или: б) твърде лесна. Ние, мъжете, обичаме да се борим. Твърде евтините и твърде лесните неща не са по вкуса ни. Ако беше така, щяхме да купуваме само стари, практични автомобили, нали така?
  Съжалявам, ако съм изпаднал дотам, че да сравнявам една жена с една кола, но колата си има доста повече предимства. Новата кола може да ти донесе много нови гаджета, но не и обратното… съжалявам.
  Освен това, можеш да зарежеш новата си кола по всяко време, без излишни обяснения. Дори да я смениш с по-млада, едва ли новата кола ще ти се разсърди.

  Коментар от asktisho — декември 8, 2006 @ 12:53 am

 15. Учудвам се, да, понеже не познавам жена, която да предпочита банята пред леглото и душа пред пръстите.
  И btw, мразя вани, а в банята се къпя и толкова. Мъж ли съм? 🙂

  Коментар от Ying — декември 8, 2006 @ 8:39 am

 16. Аз съвсем не смятам,че жената трябва да крие своята сексуалност – казвам, че обществото очаква това от нея – ето и ти самият го казваш – тя трябва да е трудно достъпна. Даващ си сметка,че по критериите за това една жена дали е „евтина“ и „лесна“ , огромна част от мъжете са „евтини и лесни“. Ето това главата ми не го побира – една жена със сексуалното поведение на мъж е „некачествена стока“. Тя трябва да е трудно достъпна, и пр… И после изведнъж,както е студена и непристъпна, накрая като бъде „завладяна“, да се превърне в разюздана мръсница в леглото… Хм,ок,една средно интелегентна жена, може да го постигне. Щом, мъжа очаква да разиграва роли, и това е,което се иска…. Но честно казано, го намирам за най-малкото щаблонно,а и много тъпо. В крайна сметка,ако искащ да се чукаш с някого, го правиш и това е.За какво са ти излишните усложнения. А ако смяташ, че към този човек имаш по сериозен интерес(под сериозен интерес,нямам предвид брак,къща,три деца и куче,не ме разбирай погрешно)- защо трябва да се правиш на нещо,което не си?
  А за това,че твърде евтините и лесни неща не са ни по вкуса- да така е. Но за мен един човек е предизвикатество,не поради сложността да го вкараш в леглото си.(е,може би го казвам ,защото съм жена,а определено съм разбрала,че за жените е милиони пъти по лесно да се уредят със секс,ако искат) Интересното и предизвикателното е да общуваш с него.

  Коментар от jane — декември 8, 2006 @ 8:43 am

 17. а за #15 – Хм,определено банята и душа, имат големи предимства (особено ,ако имаш проблеми с ръцете от много работа с компютър).
  Но разбира се, всеки има свои вкусове, навици и пр. Просто за сведение- прав е Тищо,на много жени това им е любима техника.

  Коментар от jane — декември 8, 2006 @ 8:49 am

 18. „За жените е милиони пъти по лесно да се уредят със секс, ако искат“, ама само докато са млади и хубави. Тогава светът действително е техен. Не ми се влиза в излишен спор, който няма нищо общо с темата за мастурбацията, но се съмнявам доколко по-трудно му е на един мъж да получи секс винаги, когато поиска. Трябва само да отбие от околовръстното или пък да вдигне телефона и да набере един номер. Ако сексът е единствената цел, без оглед на човека, който ти го дава, всеки може да се „уреди“ сравнително лесно. Младата хубавица ще си получи чукането абсолютно безплатно, а на дъртия чичко ще му се наложи да си плати, ама той за това е станал дърт чичко – за да вади пари…
  Напълно съгласен съм, че общуването с другия е основното предизвикателство във всяка връзка. Тя, въпросната игра на роли, също е част от предизвкателствата на общуването. В самото начало на връзката трябва да има „усложнения“. Жената е длъжна да се прави на недостъпна, а мъжът на учтив кавалер. Иначе се губи тръпката на флирта. Няма нужда, естествено, да оставаш ледена кралица завинаги, тъй като на мъжа може да му писне и да се откаже от „играта“. Прекалено недостъпните жени обикновено са адски самотни…
  „Разюздана мръсница в леглото“ she may be, но трябва да става за показване пред хората, т.е да има поне елементарни обноски.
  Иначе напълно съм съгласен, че няма смисъл да се правиш на „интересен“ прекалено дълго, ако другият ти е наистина важен, пък било то и за куче с къща и шест деца…:)
  „Ако искаш да се чукаш с някого го правиш и това е…“ – браво, мъжко момиче си ти! 🙂

  Коментар от asktisho — декември 8, 2006 @ 9:56 am

 19. Хм,е прав си ,че се поотклонихме от темата 🙂
  Затова ще кротна, макар да мога доста още да продължа да неистовствам по темата. :))))
  Още повече ,че си давам сметка,че нещата са много по-сложни и имат много повече нюанси и само се опитвам да ги елементаризирам…
  (а това за младите и хубавите жени и пр- имах предвид сравнение между мъже и жени при приблизително равни условия,физически данни и пр. – естествено е, че млад привлекателен мъж, ще си намери по-лесно секс от стара грозна жена :)…И в случая въобще изключих за проституцията във всичките и форми :))))

  Коментар от jane — декември 8, 2006 @ 3:14 pm

 20. Не разбирам защо и двамата сте се вкопчили в стереотипите. „Всички правят така“, „жените не правят така“, „жените трябва да правят е така“, а „мъжете така правят“. Това трябва, онова не трябва. Хората правят и харесват различни неща, защото са различни. Стереотипите и „правилата“ служат, за да се продават женските/мъжките/lifestyle списанията.

  Коментар от Ying — декември 10, 2006 @ 5:55 pm

 21. Всичко е колкото сложно – толкова и просто… Винаги зависи от моментната ситуация и гледната точка…

  Коментар от Didi — декември 11, 2006 @ 3:25 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.