Писателският блог на Тишо

ноември 9, 2006

Тва не – мъжете с изплезени езици

Filed under: Без категория — asktisho @ 1:48 am
Tags: , , ,

Отдавна се каня да напиша този материал. В него става дума за мъжете с изплезени езици. Сигурен съм, че всеки познава поне по един такъв – ако не собственото ви гадже (в случай, че сте жена), то гаджето на най-добрата ви приятелка и в повечето случаи –най-добрия ви приятел (ако сте мъж).
По какво да различим мъжа с изплезен език от останалите мъже? Не по това, че се плези, разбира се! Всъщност той е доста сериозен и никога не се плези, камо ли пред приятелката си. Ще дам жокер – представете си загорял програмист (тук нямам за цел да обидя програмистите, които много уважавам, техният труд е ценен, но пък и програмистите, които аз познавам нямат нищо общо с програмистите по принцип), та представете си загорял програмист, който не е барвал нищо от две години. Изведнъж Съдбата решава да покаже безкрайната си щедрост и изненадващо нашият започва да се появява по разни партита и свински запивки с приятелка. При това момичето изглежда съвсем нормално (на пръв поглед няма никакви видими дефекти). Дали е с него заради двата бона заплата или има някаква друга изгода в случая не е важно. Важното е, че въпросният младеж изведнъж решава да преосмисли цялата си житейска философия и се променя тотално. Първата реформа е да престане да с вижда с приятелите си. Или пък, ако това стане по случайност, готов е да ги зареже в мига, в който получи безплатен ес ем ес от интернет, изпратен от Нея. Втората реформа е в начина на живот: зарязва алкохола, започва да ходи на фитнес, спира да пуши или става вегетарианец. Третата промяна е в самочувствието – смачканият доскоро човечец изведнъж започва да се чувства като Бял човек. Демонстрира завидно добро състояние на духа, говори за жени (забележете – в множествено число!!!), при това от позицията на разбирач, изобщо става много голям отворко. Готов е даже да се подиграе с тебе или да ти даде съвет, ако се изтървеш, че и ти не си пипал от доста време насам. Мога да изредя още много характеристики на мъжа с изплезен език, но тъй като ме мързи, ще се спра на основната му характеристика – той е покорен като кученце и е готов да изпълни всяка прищявка на новата си приятелка, като мисли, че с подобно поведение увеличава шансовете си пред нея.
Е, имам една новина за тебе, путьо! Мъжете също плачат! Сигурен съм, че ако се разпознаваш някъде из горните редове и ти ще плачеш един ден, при това с горчиви сълзи. Защото не знаеш елементарните правила на играта. Аз ли да те уча, че всички глупости, които ти говори мацката, ги говори само, за да се направи на интересна, и, че няма нужда да й се връзваш на акъла, защото тя точно това иска – да не й се връзваш, а да имаш собствено мнение по въпроса. Не се ли досещаше, че дори най-голямата кучка се прави на строга господарка само и само, за да привлече с поведението си по-силен от нея алфа- мъжкар, който да я захапе за шията и да я сложи на мястото й, заради което тя ще го обича до гроб? Не ти ли мина през ума, че именно хората, които са ти търпели депресията и простотиите цял живот (а именно – приятелите ти) заслужават малко повече уважение от сляпата неделя, дето е решила да ти пусне? Не ти мина? Ето заради това хора като теб чукат рядко, бате! Защото не знаят правилата на играта. Да ме прощаваш, ама сам си го търсеше. С всеки изминал ден езикът ти ставаше все по-дълъг, докато накрая не започна да обираш боклуците по земята с него. А тя, мацката, колкото и да е загубена, търси всичко друго в този живот, но не и мъж с изплезен език. И знаеш ли защо? Защото вече си има поне един, бил той бивш приятел, загорял шеф или квартален сваляч. Ето, че вече и ти си сред тях. Добре дошъл в клуба на изплезените езици! Гледай поне да извлечеш някаква поука от цялата работа, че да не се прецакваш цял живот по един и същ начин. Вярвам в теб, знам, че можеш и ти желая успех!

.

.

Тихомир Димитров

8 коментара »

 1. Мога да ти стисна и двете ръце за тази статия…да му мислят путьовците!!!….

  Коментар от doobar — ноември 9, 2006 @ 8:14 pm

 2. Не искам написаното от мен да се изтълкува като обида, защото има опасност точно това да стане. Искам само да ти дам друга гледна точка, от която да се опиташ да погледнеш нещата. Още след като прочетох началото на романа ти, който си публикувал в блога си, ми стана ясно, че имаш извънредно объркано мнение по отношение на жените. То няма лошо да си имаш едно на ум за т.нар. от теб „кучки“, обаче не мислиш ли, че съществуват и друг тип жени? И не ти ли е минавало през ума, че не всяка жена търси мъж, който „да я сложи на мястото й“? Или пък не ти ли е хрумвало, че въпросното момиче може наистина да обича програмиста? Не? Тогава сигурно си извънредно тъжен човек…

  Коментар от CarreraGT — ноември 13, 2006 @ 9:13 am

 3. Да, минавало ми е през ума и не, няма да се обидя по простата причина, че художественото творчество не бива да се бърка с реалния живот, колкто и реалистични да са сюжетите, по които пиша. Надявам се впечатленията да са породени от целия текст на романа, а не само от началото му, в противен случай критиката губи малко от градивния си харакер. Мисля, че същестува и друг тип жени, дори съм се изложил в писмен вид, 🙂 за целта чек „Видовете жени“ в раздел статии. Много благодаря за искреното мнение!

  Коментар от asktisho — ноември 13, 2006 @ 11:42 am

 4. Аз първо мислех да се възмутя на статията. Да кажа как не е честно, как момичетата заслужават внимание и прочие. Но като се замисля, всъщност съм го виждала това. Един от най-добрите ти приятели си намира гадже и внезапно вече просто не се сеща за теб. Дори не става дума за това, че момичето не струва, може да е чудесна жена. Проблемът не е в това, че тя не е ценна, а че и ти би трябвало да си. Пък той като че ли съвсем го е забравил. И, да, всеки път като му го кажеш, той ти казва, не бе, виж се какъв си черноглед, я виж колко е хубав животът. Най-вероятно след като той е с въпросното момиче, смята че глобалното качество на живот се е повишило.
  Но трябва да се отбележи, че има и такива жени. Които след като тръгнат с някого забравят за предишните си приятели, живот и интереси. Придобиват интересите, маниерите и речника на гаджето. И нямат време за теб, или във времето когато сте заедно непрекъсното говорят за своята „гъбка“, „зайче“ или нещо от този род. Това е гаджето, да не помислиш, че се опитвам да кажа нещо мръсно с евфемизми:)
  Та така. Много ми е близко ентрито, макар да е малко остро. Но пък в някои случаи това е единсвената възможна реакция.

  Коментар от Morwen — декември 3, 2006 @ 10:39 am

 5. […] се влюбиш и да прибави скалпа ти към дългия списък от „мъже с изплезени езици”, който […]

  Pingback от Жените, от които трябва да се пазиш « Писателският блог на Тишо — март 8, 2008 @ 5:04 pm

 6. Мисля, че CarreraGT се е изразила много добре. Това популярно схващане, че жените си умират за някой алфа мъжкар, дето да ги слага на мястото им е доста далеч от действителността. Независимо в какво се изразява „слагането на мястото“. Едно е да си имаш собствено мнение и да умееш да го отстояваш, друго е да „поставяш хората на мястото им“.
  А иначе за това със зарязването на приятелите си напълно прав.

  Коментар от Лъчезара — март 11, 2008 @ 6:32 pm

 7. Знаеш ли, тъжното е, когато това се случва не на някой загорял програмист, случва се и на напълно нормални хора, които просто са слепи за голямата картина и изобщо не могат да осъзнаят кога са започнали да оставят следи в пясъка и от езика си….

  Коментар от Силвия — март 12, 2008 @ 8:36 pm

 8. Сигурно си много нещастен, а 🙂 Мисля че го заслужаваш :)))

  Коментар от петра — април 9, 2009 @ 5:37 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: