Писателският блог на Тишо

ноември 3, 2006

Справедливост за всички (роман) Еп. 11

Filed under: ДЕБЮТЕН РОМАН — asktisho @ 4:46 pm

 

– Джин с тоник!
– Водка с кола!
– И едно дайкири,  – довърши Мишел.
Трите стояха в празно сепаре на някакво кафене, което се кани да затваря веднага, след като си тръгнат. Тук поне не беше шумно и можеха да поприказват на спокойствие, за да обсъдят събитията от вечерта.
– Надявам се, че поне не си му дала истинския си телефон! – Даниела постепенно губеше от яда си. Дори вече беше готова да се шегува.
Момичетата имаха изработена стратегия как да си тръгват винаги, когато решат. След като отхвърлеха всички молби, нагли предложения и обещания, те се оправдаваха, че на една от трите й е станало лошо и, че трябва да я приберат в къщи, за да се наспи. Ако въпросната “жертва” разполага с кола, следваха дълги увещания да ги изпрати и трите. Мъжете са състезатели и искат да получат нещо в замяна на усилията, които полагат. В противен случай стават агресивни. Ето защо, Соня, Мишел и Даниела използваха трика с фалшивите номера. Извиняваха се учтиво и казваха на разочарованите свалячи, че не биха имали нищо против да се видят на следващия ден, да пият кафе и да продължат да се опознават. Сред шумовете и светлините на дискотеката и под въздействието на алкохола тази плоска лъжа винаги вършеше работа. След това даваха на кандидата произволно съчинен gsm номер и си тръгваха.
– Спомням си как веднъж срещнах онзи дръвник, Аспарух ли му беше името, – заговори Соня – и взе да ме разпитва защо не ми работел телефона, какъв номер съм му дала, защо съм го излъгала и т.н. Зашлевих му шамар насред улицата, казах му, че не го познавам, а той се развика “кучка, кучка!” след мен…
– Ама ние наистина понякога се държим като кучки, – обади се Мишел.
– Напротив,  – включи се Даниела – държим се като нормални, добре изглеждащи момичета, които харесват мъжката компания, но не са готови да си легнат с първия срещнат, само защото им е купил нещо за пиене, нали така?  Не сме нито кучки, нито проститутки, имаме право да избираме защото сме красиви, това право ни е дадено от Природата, от Бога и не виждам нищо лошо, че го използваме, докато имаме възможност.
– Но какво ще стане, когато одъртееш? – възпротиви се Мишел.
– Сега всички ти свалят звезди от небето, доволни са ако успеят да ти платят джина, защото това е единственият начин да им обърнеш внимание, кажи ми какво ще стане, когато минеш 50-те, мъжете мразят самотни, възрастни жени, ще се отнасят пренебрежително към теб и ще продължават да чукат 25-26 годишни надувки като нас.
– Виж какво, – Даниела знаеше, че не трябва да избухва, приятелката й беше пийнала и говореше глупости, но въпреки това не можа да се въздържи:
– За разлика от теб аз обичам мъжете повече от джина и мога сама да си го позволя, излизам вечер заради флирта, това е любимата ми част от контакта с другия пол, обичам мъжете и те ме обичат! Когато реша да ги чукам, го правя единствено за собствено удоволствие, а не защото те са решили, че трябва да ми бръкнат в гащичките. Имам правото да избирам и смятам да се възползвам от това право, докато мога!
– Хайде по-полека, момичета, успокойте топката! – намеси се Соня.
– Няма нужда да се карате за глупости, пък и онези дръвници не го заслужават, познаваме много по-свестни пичове, нали така? Трябва да си помагаме и винаги да държим една на друга, а не да спорим помежду си!
– Права си, извинявай, Мишел, не биваше да казвам всичко това, надявам се, че не съм те наранила, съжалявам много наистина!
Даниела се почувства виновна, много виновна.
Мишел не отговори. Запали цигара. Продължително и мълчаливо издиша дима. Щеше да й прости. Беше сигурна в това. Мишел бе най-голямата сладурана, която познава, точно това я привличаше в нея. Считаше я за много по-добра от самата себе си.
– Вярвам, че един ден съдбата ще те награди за добротата ти. – довърши Даниела.
Трите момичета се умълчаха.
Даниела потъна в мисли за несполуките в собствения си живот. Имаше всичко, за което може да мечтае едно момиче на нейната възраст – собствен апартамент в столицата, достатъчно пари, за да живее нормално, беше привлекателна, добре  изглеждаща и харесвана жена. За да бъде доволна, Даниела се нуждаеше от няколко мъже едновременно, считаше себе си за полигамна личност и ето, че постепенно беше успяла да изгради своя малък харем.
Асен се грижеше за лукса, който тя сама не може да си позволи. Жоро я забавляваше с чувството си за хумор, животът му беше едно безкрайно приключение и тя често бягаше от недъзите на реалността в хармоничния свят на художника.
Алекс беше най-представителният мъж, за който можеше да  мечтае – винаги чист, елегантен и с перфектни обноски. Знаеше, че никога няма да го има само за себе си, но можеше да се порадва на стила и на интелигентното му присъствие във всеки удобен случай. Алекс я караше да се чувства специална. Уважаваше я, защото е красива. Отнасяше се с нея като с истинска дама.
Вечно влюбеният Християн беше пълната му противоположност. С него Даниела можеше да си позволи абсолютно всичко. Неведнъж беше изливала несправедливия си гняв върху горкото момче, беше го унижавала и съжаляваше за това, но не би му го признала за нищо на света, за да  не загуби властта си над него.
Не можеше да живее и без  Добрин – лошото момче, което бяга от закона. Бунтовникът, който вади най-скритите желания от дъното на душата й. Връзката й с него приличаше на приказките за забранената любов между пирата и принцесата. Не го обичаше истински, но беше готова да направи всичко за него, имаше нещо първично в това момче, което я привличаше неудържимо.
Даниела беше доволна, че разполага с всички тези мъже едновременно, но не беше щастлива. Никога не оставаше сама и въпреки това се чувстваше самотна. Нещо й липсваше. Може би и липсваше любов. Не беше обичала и се съмняваше, че някога ще изпита подобно чувство. Най-голямата мечта на Даниела беше да  загуби ума си по един-единствен мъж и да остане с него завинаги, но тя знаеше твърде добре, беше прекалено умна, за да осъзнава, че мечтите и приказките са едно, а животът, в който живее – нещо съвсем друго.

Вашият коментар »

Няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: