Писателският блог на Тишо

ноември 3, 2006

Справедливост за всички (роман) Еп. 25

Filed under: ДЕБЮТЕН РОМАН — asktisho @ 4:01 pm

 

– Здравей, Алекс, обажда се Даниела. Реших да се възползвам от предложението ти за уикенд сред природата, ако все още важи. Обади ми се, когато чуеш това съобщение, чао! – Тя затвори слушалката на телефона.
Имаше нужда да си поговори с интелигентен човек и това определено беше Алекс. Трябваше да сподели с някого отвращението си от грубиянското поведение на Асен, да запълни дупката на душевната си самота поне за два дни и не на последно място – да излезе от лудницата на големия град, където шумовете, отровните газове и изкуствените отношения между хората я изнервяха да краен предел. Даниела имаше и друг план. Дълго беше разсъждавала върху въпроса дали най-после да не обвърже живота си с някой мъж по-сериозно. Беше й омръзнало да живее сама. Случката с Асен на предния ден за пореден път я убеди, че този момент може би най-после е настъпил. Тя не вярваше в идилистичните заблуди за семейното щастие, нито пък искаше да има деца, които да развалят  перфектната й фигура и да я обвържат с един-единствен човек завинаги, който пък след това можеше да се окаже пълно лайно. Даниела не вярваше в брака, но като всяка друга жена се нуждаеше от сигурност. Прехвърляйки всички възможни алтернативи, Алекс беше най-подходящата от тях – красив, образован и интелигентен, при това доста богат, без да му се е налагало да  се бори за богатството си и по този начин да се озверява срещу целия свят, срещу хората по принцип. Алекс по-скоро излъчваше финеса на английски аристократ, отколкото на български новобогаташ.
Тя имаше намерение да му предложи честна сделка и да използва за обменна  монета най-ценното, което има – тялото си.  Знаеше, че Алекс боготвори красотата на тялото й. Като всеки изискан мъж, той нямаше как да прикрие  влечението си към изяществото на женските форми. Разбира се, “да уловиш” в капана мъж като него не беше лесна задача. Даниела имаше и това в предвид, но тя живееше с чувството за естественото си превъзходство над останалите патки, които се тълпяха около него само заради парите му. Даниела го познаваше още от времето преди да наследи имотите в центъра. Тя общуваше с него на друго ниво. В дългите си разговори двамата обменяха идеи, мисли, страсти. Даниела умееше да го предизвиква интелектуално. Алекс обичаше умните жени и може би точно затова търсеше компанията й.
Сделката, която тя мислеше да му предложи беше брак, сключен по най-честния начин  –  с брачни договори и всичко необходимо, за да не се почувства ощетен. Със сигурност неведнъж и дваж са се опитвали да се доберат до парите му този начин. Даниела не искаше да изглежда като поредната меркантилна курва. Тя щеше да му даде пълна свобода да се вижда и да излиза с която си пожелае, нямаше да ограничи  свободата му, нито щеше да се полакоми за парите му. Естествено, той щеше да има привилегията да ползва съпружеските си права с предимство пред всички останали ухажори, които драстично щяха да намалеят, станеше ли Даниела семейна жена. За деца въобще не можеше да става дума, поне не в началото. Единственото, което тя искаше в замяна бе да има стабилен човек до себе си, който да се грижи за нея. Даниела разчиташе, че Алекс ще бъде достатъчно интелигентен и прозорлив, за да се възползва от подобно предложение, което тя разглеждаше като изгодно и за двете страни. Тя разчиташе и на нещо друго. Ако аргументите не успееха, щеше да използва невидимата власт, която всяка красива жена упражнява над мъжете. При всички случаи щеше да получи своето.

Advertisements

Вашият коментар »

Все още няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.